Travelers – Un super serial SF pe Netflix care merită văzut

În 2016, Netflix a lansat trei dintre cele mai bune seriale TV din istoria sa. Unul dintre ele a fost Stranger Things, celălalt The OA. Al treilea? Seria canadiană de ştiinţă ficţiune subevaluată Travelers.

Creată de Brad Wright, care şi-a perfecţionat experienţa în scrisul a trei seriale Stargate timp de 14 ani, Travelers este o abatere de la trope-urile tradiţionale de ştiinţă ficţiune. Este genul de ştiinţă ficţiune modernă, ancorată în realitate, care direcţionează ghemul său de fire şovăitoare prin lentilele personajelor empatice şi adorabile.

Această echipă de agenţi călători în timp, numiţi “călători”, ocupă trupurile oamenilor apropiaţi de moarte. Cu ajutorul coordonatelor GPS, a înregistrărilor istorice şi a reţelelor sociale, conştiinţele călătorilor din viitor sunt inserate în trupurile civillilor din secolul 21. Este cel mai curat mod pentru călători de a merge înapoi în timp şi a-şi îndeplini misiunea, folosind vieţile celor care urmau să moară oricum.

Misiunea lor este de a salva lumea de un viitor sumbru, în care lucruri precum ceaiul şi morcovii nu mai există. Acest concept de bază poate include misiuni mai mici care oferă spectacolul unui format procedural. Aspectul şi atmosfera din Travelers este misterios şi îngrijorător, iar uneori călătorii vorbesc într-un limbaj tehnic serios, urmând o listă lungă de protocoale impuse de Directorul misterios.

Dar adevărata substanţă constă în dilemele morale cu care se confruntă în fiecare zi: minţit, înşelat, dând peste cap vieţile gazdei lor. Uneori devin ataşaţi de noile lor existenţe într-o lume relativ neafectată şi sunt tentaţi să se dezerteze din misiunea sacro-sfântă.

Simţim mereu durerea şi frustrarea lor. Echipa principală pe care o urmărim este ancorată şi îngrijită de Grant MacLaren jucat de Eric McCormack, un călător care se pozează în trupul unui agent FBI. El este un lider amabil şi erou care ia deciziile dificile, purtând povara misiunii mai mari şi a bunăstării individuale a echipei sale.

Deoarece călătorii preiau vieţi existente, trebuie să se îmbine, să înveţe rapid şi să evite să atragă suspiciunea.

Desi Travelers a fost anulat dupa trei sezoane, aceasta ramane una dintre cele mai bune serii sci-fi din ultimii ani. Este o serie care a reusit sa adune o mica, dar devotata baza de fani, care apreciaza atat aspectul procedural, cat si personajele empathice si dilemele morale cu care se confrunta agentii calatori in timp.

Travelers este o serie despre consecintele actiunilor noastre si despre modul in care acestea pot afecta viitorul, si despre sacrificiile pe care trebuie sa le facem astazi pentru a asigura un viitor mai bun pentru generatiile viitoare. Cu o echipa de personaje remarcabile, interpretate de actori talentati, si o premisa interesanta si bine realizata, Travelers merita cu siguranta o sansa.

Editor Benton
Andreea este un editor cu experiență, specializată în editarea articolelor pentru diverse publicații și site-uri web, cu abilitatea de a îmbunătăți calitatea textelor, de a le face mai clare și mai ușor de înțeles pentru cititori. Cu o experiență vastă, Andreea scrie articole în diferite domenii de interes, de la jurnalism la tehnologie și la lifestyle.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest Articles