Top cele mai ieftine 10 Țări în care poți cumpăra Cetățenia sau Rezidența cu doar 19.000 de dolari

Investitorii străini eligibili pot cumpăra un pașaport sau o viză de aur în peste 30 de țări din întreaga lume.

Viza de Aur a Thailandei: Se solicită o taxă minimă de aplicare de 19.000 de dolari

Mănăstirea cu pagode gemene construită în vârful muntelui din nordul Thailandei în timpul apusului de soare. Guntaphat Pokasasipun/Getty Images

Programul de membru “Elite Visa” al Thailandei oferă investitorilor străini calificați o “Viză de Intrare Privilegiată” valabilă până la 20 de ani.

Există opt opțiuni diferite de program, de la “elite flexibil unu” până la “elite privilegiu suprem”, conform Thailand Privilege Card Co., compania de stat din cadrul agenției federale de turism a Thailandei care administrează programul.

Viza de aur a Panamei: Este necesară o investiție minimă de 40.000 de dolari

Panama oferă două tipuri principale de vize pentru investitori, cu cerințe care variază între 40.000 și 750.000 de dolari, conform Henley & Partners, o importantă firmă de consultanță în migrația investitorilor.

Cea mai puțin costisitoare opțiune este “Programul de Vize pentru Refacerea Pădurilor din Panama”, în care investitorii străini pot contribui cu 40.000 de dolari la o inițiativă de refacere a pădurilor aprobată de Ministerul Mediului.

Alternativ, puteți aplica prin intermediul “Programului pentru Investitori Calificați”, unde solicitanții pot obține statutul de rezidență permanentă în schimbul unei investiții imobiliare de 300.000 de dolari, investiții la bursă de 500.000 de dolari sau depozit bancar pe termen fix de 750.000 de dolari.

Viza de aur a Letoniei: Este necesară o investiție minimă de 60.000 de euro

Opțiunea de investiție imobiliară în cadrul programului de vize de aur al Letoniei a fost recent suspendată în ianuarie 2022, lăsând trei rute alternative de investiții pentru cetățenii străini care doresc un permis de rezidență, conform Henley & Partners.

  1. O investiție de 50.000 de euro în capitalul social al unei companii letone, plus o contribuție de 10.000 de euro la bugetul de stat.
  2. Achiziționarea de obligațiuni “speciale cu dobândă zero” în valoare de 250.000 de euro, plus o contribuție de 38.000 de euro la bugetul de stat.
  3. Investiția de 280.000 de euro în “capitalul subordonat al unei bănci letone pe o perioadă de cinci ani”, plus o contribuție de 25.000 de euro la bugetul de stat.

Pașaportul de aur al Antigua și Barbuda: Este necesară o investiție minimă de 100.000 de dolari

Există patru modalități de a se califica pentru programul de cetățenie prin investiții al Antigua și Barbuda, conform site-ului oficial al guvernului.

Opțiunea cea mai puțin costisitoare este o donație de 100.000 de dolari în Fondul Național de Dezvoltare al țării. În mod alternativ, solicitanții pot dona 150.000 de dolari către Universitatea Indiilor de Vest.

De asemenea, solicitanții pot investi în “imobiliare desemnate și oficial aprobate” în valoare de cel puțin 400.000 de dolari, ceea ce implică o taxă de procesare de 30.000 de dolari.

Ultima și cea mai scumpă opțiune a programului este să investească cel puțin 1,5 milioane de dolari într-o afacere aprobată pe insulă, împreună cu o taxă de 30.000 de dolari.

Pașaportul de aur al Dominica: Este necesară o investiție minimă de 100.000 de dolari

Există două modalități de a se califica pentru programul de cetățenie prin investiții al insulei caraibiene Dominica, conform Guvernului Comunității Dominica.

  1. Donați 100.000 de dolari în Fondul de Dezvoltare Economică al insulei.
  2. Achiziționați imobiliare în valoare de 200.000 de dolari într-un proiect aprobat.

Pașaportul de aur al St. Lucia: Este necesară o donație de 100.000 de dolari

St. Lucia, o insulă vulcanică situată în estul Caraibelor, oferă patru opțiuni diferite de investiții în schimbul cetățeniei, conform Consiliului pentru Migrația Investițiilor.

Cea mai puțin costisitoare opțiune este o donație de 100.000 de dolari în Fondul Economic Național al insulei. Solicitanții care preferă să investească în imobiliare pot achiziționa proprietăți în valoare de cel puțin 300.000 de dolari, care nu pot fi vândute timp de cinci ani.

În plus, puteți investi cel puțin 3,5 milioane de dolari într-un “proiect de întreprindere aprobat”, care poate fi de la restaurante și porturi de croazieră la universități și infrastructură de transport. Proiectele trebuie să creeze cel puțin trei locuri de muncă permanente în economia locală.

Opțiunea finală este de a investi cel puțin 500.000 de dolari în obligațiuni guvernamentale, care beneficiază în prezent de o reducere de 50% în cadrul programului de sprijin pentru COVID-19.

Pașaportul de aur al Grenadei: Este necesară o investiție minimă de 150.000 de dolari

Grenada, o națiune insulară din Indiile de Vest, oferă două opțiuni de calificare pentru programul său de cetățenie prin investiții, conform site-ului oficial al guvernului:

  1. Contribuție de 150.000 de dolari la Fondul Național de Transformare, care finanțează proiecte în diverse industrii, inclusiv turism, agricultură și energie alternativă.
  2. Achiziționarea unei proprietăți în valoare de cel puțin 220.000 de dolari, care nu poate fi vândută timp de patru ani.

Pașaportul de aur al St. Kitts și Nevis: Este necesară o contribuție minimă de 150.000 de dolari

Există trei modalități de a obține cetățenia prin programul de investiții al St. Kitts și Nevis, conform site-ului oficial al guvernului.

Prima opțiune este de a dona 150.000 de dolari către Fondul de Creștere Durabilă, care a fost lansat în 2018 pentru a promova creșterea în diverse sectoare, inclusiv sănătatea, educația, energia alternativă, schimbările climatice și rezistența și promovarea antreprenoriatului autohton.

În mod alternativ, aplicanții pot opta pentru contribuția de 175.000 de dolari în cadrul Opțiunii de Investiții Alternative a programului.

A treia și ultima opțiune este de a investi într-un proiect imobiliar aprobat, cu o valoare de cel puțin 200.000 de dolari.

Pașaportul de aur al Macedoniei de Nord: Este necesară o investiție minimă de 200.000 de euro

Există două opțiuni pentru obținerea cetățeniei în Macedonia de Nord, conform Henley & Partners:

  1. Investiți 200.000 de euro într-un fond de investiții privat.
  2. Investiți 400.000 de euro în “noi facilități”, excluzând restaurantele sau centrele comerciale, care să creeze cel puțin 10 locuri de muncă locale.

Pașaportul de aur al Portugaliei: Este necesară o donație minimă de 250.000 de euro

Programul de pașaport de aur al Portugaliei este unul dintre cele mai populare vize pentru investitori printre cetățenii americani bogați, au declarat anterior mai multe firme de migrație a investițiilor către Insider.

Există opt opțiuni distincte de investiții, conform agenției federale de imigrare a Portugaliei:

Transfer de capital de 1 milion de euro într-un cont bancar portughez.
Crearea a 10 locuri de muncă.
Achiziționarea unei proprietăți imobiliare în valoare de cel puțin 500.000 de euro.
Achiziționarea unei proprietăți imobiliare “cu o construcție de peste 30 de ani sau situată în zone de regenerare urbană” pentru cel puțin 350.000 de euro.
Contribuție de 350.000 de euro la activități de cercetare științifică aprobate.
Contribuție de 250.000 de euro la inițiative aprobate în domeniul patrimoniului artistic sau cultural.
Transfer de capital de 350.000 de euro pentru achiziționarea de unități de fonduri de investiții sau de capital de risc.
Investiție de 350.000 de euro într-o afacere cu sediul în Portugalia, combinată cu crearea a cinci locuri de muncă permanente.

Editor Benton
Andreea este un editor cu experiență, specializată în editarea articolelor pentru diverse publicații și site-uri web, cu abilitatea de a îmbunătăți calitatea textelor, de a le face mai clare și mai ușor de înțeles pentru cititori. Cu o experiență vastă, Andreea scrie articole în diferite domenii de interes, de la jurnalism la tehnologie și la lifestyle.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest Articles