Îndulcește-ți viața cu delicioasa cremă de zahăr ars: rețeta simplă și savuroasă

Îndulcește-ți viața cu gustul savuros și aroma puternică a cremăi de zahăr ars. Acest desert clasic american poate fi preparat în mai puțin de 30 de minute și este perfect pentru cei care se grăbesc să caute ceva dulce, ușor și rapid. Fie că este servit direct în vas sau turnat peste alte deserturi, cremă de zahar ars este unul dintre acele preparate delicioase ce nu trebuie să lipsească din meniul zilnic. Iată cum poate fi preparată de oricine.

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru rețeta simplă și delicioasa cremă de zahăr ars:

-Zahăr (2/3 cană)
-Cutie cu lapte condensat (14.5 oz)
-Este sau unt și unt clarificat (mai puțin de săpun sau de unt de cacao: 3/4 cani)
-Vanilie (1 lingură)
-Lemon Drop Candy (opțional, 1-2 linguri)

Instructiuni 

Pasul 1: Pregătește ustensilele și ingredientele
Înainte să începi pregătirea mâncare, asigură-te că ai toate ustensilele și ingredientele necesare la îndemână. Pune mai întâi zahărul într-o tigaie medie și adaugă untul și untul clarificat. Alătură-i și linguri de candy lemon drop, dacă este cazul.

Pasul 2: Încălzește și amestecă
Încălzește ingredientele la foc mic. Amestecă regulat în timp ce încălzești, pentru a evita îngroșarea sau arsirea.

Pasul 3: Adaugă laptele condensat
Când zahărul se va îngroșa și aroma de caramel se va dezvolta, adaugă si laptele condensat, vanilie și fărâmăturile de bomboane. Amestecă totul bine și lase amestecul să fiarbă.

Pasul 4: Amestecă
Continuă amestecarea pentru a preveni lipirea de tigaie. Lasă crema să fiarbă timp de aproximativ 20 de minute.

Pasul 5: Prepară cremă
Când se obține consistența dorită, lasă amestecul să se răcească. Aici poți folosi rezistența sau poți turna crema într-un vas și lăsa să se răcească.

Pasul 6: Serviți
Când se răcește, cremă de zahăr ars este gata pentru a fi servită aceștiia fiind perfectă pentru a îmbunătăți orice fel de desert.

Tipuri de cremă de zahăr ars 

Cremă de zahăr ars poate fi preparată în mai multe feluri, în funcție de ingredienții pe care îi folosești. Iată câteva exemple de cremă de zahăr ars pe care le poți găti acasă.

  1. Cremă de zahăr ars cu lapte concentrat: Această variantă de cremă de zahăr ars este cea mai simplă și cea mai populară. Ca și în rețeta de mai sus, se folosește lapte condensat în locul laptelui normal, ceea ce permite obținerea unei creme mai consistente și cremoase.

  2. Cremă de zahăr ars la aburi:
    Această variantă de cremă de zahăr ars nu este la fel de consistentă și aromată ca cea clasică, dar este la fel de gustoasă. În loc să folosiți zahăr simplu, folosiți zahăr brun și fierbeți lapte, vanilie și miere. Puteți adăuga și bomboane sau șerbet.

  3. Cremă de zahăr ars cu dovleac:
    Această variantă îmbină două dintre cele mai cunoscute gusturi și arome: dovleacul și zahărul ars. Se prepară adăugând o aromă dulce de toamnă la rețeta clasică. Pregătește dovleacul curățându-l, înlăturând țesuturile și semințele și curățându-l. Adaugă dovleacul la rețeta de cremă de zahăr ars și lasă să fiarbă timp de 10-15 minute.

  4. Cremă de zahăr ars cu prăjituri:
    Această variantă se prepară simplu, folosind prăjituri frământate sau biscuiți de biscuiți. Prăjiturile frământate se pun într-o tigaie și se adaugă unt și zahăr caramelizat. Turnați și lapte condensat și lăsați să fiarbă timp de 4-5 minute, amestecând în mod regulat.

Găsirea ingredientelor potrivite
Ingredientele necesare de obicei pentru rețeta de cremă de zahăr ars sunt ușor de găsit în magazinele obișnuite. Zahărul este cel mai ieftin ingredient, dar se recomandă să folosești numai cercetat. S-ar putea să fie nevoie să căutați cutia de lapte condensat în rafturile de produse alimentare, în loc de alimente dulci.  

Editor Benton
Andreea este un editor cu experiență, specializată în editarea articolelor pentru diverse publicații și site-uri web, cu abilitatea de a îmbunătăți calitatea textelor, de a le face mai clare și mai ușor de înțeles pentru cititori. Cu o experiență vastă, Andreea scrie articole în diferite domenii de interes, de la jurnalism la tehnologie și la lifestyle.

Related Articles

Latest Articles