Anne Hathaway – actrița care și-a câștigat locul în inimile publicului cu rolurile sale memorabile

Anne Hathaway este o actriță americană remarcată, care se bucură de recunoaștere și de aclamații de la criticii de film și de public. Ea și-a făcut debutul în film cu „The Princess Diaries”, devenit rapid un hit de box-office și pe care lumea a îndrăgit rolul și performanța ei. De atunci, ea a primit o mulțime de premii și nominalizări pentru rolurile sale, iar cariera ei de peste 20 de ani crește și mai departe.

Anne Hathaway și-a relansat cariera după ce a câștigat mai multe premii și filme precum “The Rock și-a făcut un nume pentru sine în trupa ei,” “The Devil Dressing și” “Love and Other Drugs”. Dar înainte să ia aceste roluri memorabile, ea a început în teatru și cântec. Acum, ea este una dintre cele mai recunoscute și îndrăgite actrițe ale zilelor noastre.

I. Biografia Anne Hathaway:

Anne Jacqueline Hathaway a fost născută pe 12 noiembrie 1982 în Brooklyn, New York, SUA. A crescut în Millburn, New Jersey și s-a alăturat unei școli de teatru local încă de la 7 ani. Anne Hathaway și-a început cariera în stagiunea off-Broadway la 9 ani, unde a cântat și a interpretat personaje în spectacole de teatru. Ea a promovat primele sale filme importante la doar 18 ani și, de atunci, s-a extins pe un palmares remarcabil.

II. Cariere

  1. Teatru: Anne Hathaway a început cariera ei în teatru la o vârstă foarte tânără printr-un contract de patru ani cu spectacole de teatru de off-Broadway. Așa a făcut debutul ei profesionist în teatru. Ea a jucat în producții teatrale precum “Les Misérables,” “Beatrice,” “Fritzi in Clover bazată pe o poveste adevărată” și “Miracle pe 34th Street”.

  2. Film: La 18 ani, Anne Hathaway a obținut rolul principal în “The Princess Diaries,” devenind rapid cunoscută la scara largă. Acest lucru a condus la nominalizări și premii. De-a lungul anilor, ea a jucat în mai multe producții cinematografice și a primit dovezi pentru interpretările sale remarcabile. “The Rock,” “The Devil Wears Prada,” “Love and Other Drugs,” “The Dark Knight Rises,” “Ocean’s Eight” și “Interstellar” și făcând parte din seria spectacolului “Bride Wars,” “Get Smart,” “Alice în Țara Minunilor” și “The Hateful Eight” sunt unele dintre filmările sale.

  3. Televiziune: A jucat și în produse de televiziune de top, inclusiv spectacolul de talk-show “Tucker” și “Socratical” pe ABC și Disney Channel. De asemenea, a apărut și în Serialul “SATC” al lui HBO.

  4. Premii & Realizări:

Anne Hathaway a câștigat premii și a fost nominalizată de mai multe ori de la debutul ei. A primit cele mai prestigioase premii, printre care Academia, Golden Globe și premii Critics Choice.

• Premiul Grammy pentru “Les Misérables” și “The Princess Diaries”

• A câștigat Premiul Oscar pentru Rolul său în Rachel în “The Devil Wears Prada”

• A primit trei nominalizări la premiul Golden Globe

• Premiul Critics Choice pentru rolul său în “Interstellar”

• Premiul Screen Actors Guild pentru rolul său în “Les Misérables” și “The Princess Diaries”

III. Caracterul Anne Hathaway

Anne Hathaway a fost descrisă ca o persoană foarte amabilă și susținătoare. Acest lucru se reflectă și în cauza sa de caritate și în activismul ei. Ea a sprijinit diverse cauze, inclusiv probleme de gen, campania comună pentru AIDS și improvizarea educației în societatea modernă. De asemenea, a mai sprijinit cauze caritabile precum cercetarea de cancer de sân, punând la dispoziție parte din sumele datorate veniturilor sale.

IV. Cele mai memorabile roluri ale lui Anne Hathaway

  1. Mia Thermopolis din The Princess Diaries (2001)

După ce a făcut debutul său profesional, Anne Hathaway a primit notorietate, aprobare și succes prin rolul său din “The Princess Diaries,” filmul care a transformat-o în star. Acest film este o poveste despre o adolescentă descoperind că este o prințesă a unui mic principat european. Ea a lucrat mulți ani pentru a face acest film și a interpretează extraordinar rolul prințesei la vârsta ei.

  1. Andy Sachs din The Devil Wears Prada (2006)

Având aproximativ 24 de ani, Anne Hathaway a făcut impact cu mascăria rolului Andy și cu subtilitatea performancei sale. Acest film o arată pe Andy care se confruntă cu forțele infames ale lui Miranda Priestly (Meryl Streep), șeful său abuziv. A devenit una dintre cele mai personale și mai îndrăgite personaje de pe scurtmetraj, întrunind și numeroase premii și nominalizări.

  1. Catwoman din The Dark Knight Rises (2012)

Anne Hathaway a performat excelent în rolul Catwoman (Selina Kyle), personaj care a generat multe interes și a captat atenția prin stilul său superb și simbolismul său feminist.  

Editor Benton
Andreea este un editor cu experiență, specializată în editarea articolelor pentru diverse publicații și site-uri web, cu abilitatea de a îmbunătăți calitatea textelor, de a le face mai clare și mai ușor de înțeles pentru cititori. Cu o experiență vastă, Andreea scrie articole în diferite domenii de interes, de la jurnalism la tehnologie și la lifestyle.

Related Articles

Latest Articles