Mahjong – Jocul clasic de masă chinezesc acum și online

Mahjong este o veche și fascinantă formă de jocuri de masă vechi din China, apreciată în culturala și civilizația chinezia din când în când, de peste 500 de ani. Acțiunea de joc se concentrează pe combinarea pieselor Mahjong care au caractere chinezești, numere sau simboluri. Regulile jocului sunt simple, dar joaca poate deveni complicată și competitivă, fiind atât de profundă încât un jucător cu experiență poate dezvolta abilități de strategie puternică.

În zilele noastre, există o multitudine de jocuri cu ferestrele și tablele disponibile, precum și versiuni Mah Jong on-line foarte populare.

Ce este Mahjong?

Mahjong este un joc de masă chinez clasic de solitaire. Clasele de jucători de Mahjong se numesc „Mahjongazi” și și-au asumat aplicarea unor reguli și principii unice, dovedind adevărată pasiune pentru acest joc îndrăgit. Mahjongul se joacă pe o masă tradițională specială sau pe o masă personalizată.

Și în cazul în care acești pasionați de Mahjong doresc să se joace mai mult fără a-și folosi propriile piese, există și ceva disponibil în magazinul jocurilor online. Jocurile online Mahjong sunt interconectate pe Internet și acordă jucătorilor posibilitatea de a se conecta de la distanță și de a se implica în competiții între ei, foarte asemănător altor jocuri de masă.

Istoric Mahjong

Istoria jocului Mah Jong se presupune că se întoarce la anul 1110. În China, dar un scris chinez crede că este mai vechi. Acesta datează din anii 1700, când domnitorul chinez Yung-cheng, începe să se joace jocul și începe să devină popular. Mah Jong, cunoscut și sub numele de Mak, Mah Cheuk, Mah Cheuk sau Mah Guek pe orientalul de est, devine un clasic și poate fi jucat în multe case de familii pe plan local.

În 1920, Mah Jong merge și mai departe, ajungând în Statele Unite, unde este cunoscuta sub numele Mah Jongg. Mah Jong se joacă destul de des în Statele Unite și în majoritatea partilor lumii, și nenumărate variante cum ar fi mahjong Shanghai și mahjong solitaire sunt unele dintre cele mai populare.

Reguli Mahjong și obiectivul jocului

Regulile de bază ale jocului Mahjong sunt ușor de învățat. Obiectivul oricărui joc de Mahjong este acela de a face un singur set sau „piesă liberă” cu piesele de pe masă făcând combinații ca un solitaire, și să strângi cât mai multe puncte.

Un grup de jucători se joacă viitoarele :

• 4 jucători joacă împotriva unuiii și folosesc trei pahare și un set de Mahjong. Fiecare player incepe câte 4 piese.

• 4 piese sunt așezate pe masă în fața fiecărui jucător.

• Fiecare jucător trebuie să aenționeze paharele la fiecare mutare.

• Jucătorii trebuie să facă „piese liberă” făcând combinații din piese din fața lor și din domeniul comun.

• Pentru aceasta, ei trebuie sa își facă „piese liberă” în fața lor și, de asemenea, pentru a ajuta ceilalți jucători.

• Fiecare piesă poate fi completată doar cu o combinație a 4 piese.

• Jucătorii trebuie să alerge piese de la comun de 1-4 ori în timp ce joaca.

• Acest proces se repetă până când unul din jucători a forma o piesă completă.

• Fiecare piesă avansată la un jucător atrage puncte și bonificații:

• Piesa finala ofera celui mai mare punctaj.

• Când jocul se incheie, punctele se adauga și se poate obține câștigătorul.

Cum se joaca Mahjong Online

Un joc de Mahjong online este similar cu jocul de reguli clasice Mahjong, dar tehnologia modernă îl face mult mai convenabil cu jocurile online și versiunile pe mobil, permițându-vă să vă jucați jocul oricând și orice și fără a fi nevoiți să vă asamblați piesele! Deși acestea se înlocuiesc cu grafică pe ecran, principiile secondare ale jocului rămân aceleași.

Rezumatul regulilor de bază ale jocului Mahjong online:

• Toate piesele Mahjong sunt împrăștiate.

• Fiecare piesă poate fi conectată cu o piesă similară în fața sa sau lateral.

• Jucătorii trebuie să îndepărteze piesele de la fața pieselor folosind o comandă clic.

• Doar piesele care sunt adiacente și libere de piese deasupra pot fi îndepărtate cu succes.

• După ce toate piesele au fost eliminate, jocul se încheie.

• În cele din urmă, calculatoarele pot număra punctele și să anunțe câștigătorul.

Editor Benton
Andreea este un editor cu experiență, specializată în editarea articolelor pentru diverse publicații și site-uri web, cu abilitatea de a îmbunătăți calitatea textelor, de a le face mai clare și mai ușor de înțeles pentru cititori. Cu o experiență vastă, Andreea scrie articole în diferite domenii de interes, de la jurnalism la tehnologie și la lifestyle.

Related Articles

Latest Articles