Breaking Bad – de la profesor de chimie la baronul drogurilor

Breaking Bad este un serial de televiziune american enorm de popular si de asemenea unul dintre cele mai bine cotate seriale de televiziune din lume. Serialul infatiseaza povestea ciudata a lui Walter White (Bryan Cranston), un profesor de chimie care se hotaraste sa isi construiasca o afacere de droguri ilegale si sa-si dispenseze produsele prin intermediul fostului sau elev, Jessie Pinkman (Aaron Paul). Acest serial urmareste in mod metaforicul poveste aproape biblica despre transformare si redemptiune a personajului principal.

I. Despre serial

Pentru cei care post nu au vazut inca Breaking Bad, acest serial este mai mult decat un simplu film despre droguri. Adevaratele sale teme sunt legate de cum un om poate sa-si gaseasca redemptiunea prin mijloace nefiresc de extreme, cum un om poate sa se transforme ethical din initiatoarele in rau si despre tot ce se intampla intre acest exremum.

Povestea lui Walter White a cunoscut succes in lumea intreaga din varii motive abordate in mod foarte detaliat in cele cinci sezoane ale serialului.

II. Contextul 

Desi Breaking Bad este construit in jurul personajului principal, Walter White, cultura si mentalitatea genereaza puternice influente si conexiuni relevante pentru plotul intregii serii. Breaking Bad poarta marcile sale distincte, puternice, ale lumii sale texane a drogurilor: droguri mai barbare, gangsteri mai crud si poliţişti supraveghetori

Serialul Breaking Bad incepe prin a-i infatisa pe Walter White si pe Jesse Pinkman ca fiind partea inferioara a lantului producatorilor de droguri si de comercianti de droguri, acestia ilegalizand droguri pentru cercuri diferite. Aceşti producatori ilegali se confrunta cu poliţie, alţi producatori, gangsteri si doctori. Povestea lui Walter White devine interesanta prin felul cum acestuia evolueaza sa ia pozitia de conducator a acestui sistem si, în cele din urmă, devine un baron al drogurilor.

III. Evolutia Personajului 

Personajul lui Walter White poate fi descris ca fiind un om normal cu aspiratii unice pentru a fi de succes in esecul sau potential. El incepe ca un profesor de chimie cu aspiratii artistice blocate si termen limita sub presiunea familiei si a nevoii de bani. Pentru a-si putea intretine familia, Walter cauta un mod mai rapid si mai usor de a face bani si, in mod neateptat, ajunse sa se ocupe de producerea si vanzarea de droguri.

Evolutia sa de la un om normal la un criminal periculos este de-a dreptul fascinanta. Primul act profesional al lui Walter a fost sa puna la cale fabricarea de metamfetamina, dupa care a devenit rapid un conducator de rang inalt in industria drogurilor. Avand in vedere faptul ca Walter White si Jessie Pinkman incearca sa stabileasca solutii noi pentru producatoare, vanzare si distributie a drogurilor, evolutia lor devine mai complicata si mai dramatica prin cat de mult comprima acestui sistem.

IV. Impostura lui Walter White 

De-a lungul serialului, Walter White isi infraneaza violenta raportata si actiunile sale captivante, raspandind o imagnie falsa despre el. Impostura sa se descrie ca o coperta subcare se ascunde adevaratul Walter White: un om cu o extraordinara ingeniozitate si capacitatea sau abilitatea de a-si stapani arta drogurilor ilegale. De fapt, pe masura ce viata sa devine mai complicata, Walter construieste un sistem al lor pentru a-si creea propia sa afacere in industria drogurilor.

V. Iluminarea lui Walter White 

Lumea lui Walter White ia rapid contur cand acesta este lasat sa-si traiasca viata fara restraineri comune, recreandu-si propriul cod de morala global. Apoi Walter devine mai intelept prin deschiderea spre lume si prin incercarea sa constant de a se depasi si a face cazuri cand oameni si evenimente il lovesc emotional.

VI. Finalul Seriei 

Finalul seriei Breaking Bad pare sa aiba ca tema principala moartea simbolica si regenerarea, presupunand ca omul poate sa se regenereze prin mijloace neconventionale. Finalul sau este mai mult despre lumea interioara a lui Walter White, care a evoluat dincolo de supravietuire si poseda abilitatea de a face bine.

Breaking Bad ofera o perspectiva interesanta si odata ce te prinseseti in acest serial te realizezi ca te faci parte din acea lume devenita reala si aventuroasa. Putem vedea in Walter White un simbol al aspiratiilor umane care incearca sa isi gaseasca locul in aceasta lume dura si fara mila si putem vedea cum isi asuma oamenii responsabilitati, sau chiar sa infrunte consecintele acestor responsabilitati. Breaking Bad ramane una dintre cele mai interesante si de succes povesti de pe micile ecrane, oferind un mod ingenios de a povesti ceva bun despre natura umana si ce se intampla atunci cate omul trece dincolo de limitele sau, devenind mai mare decat el insusi.

Editor Benton
Andreea este un editor cu experiență, specializată în editarea articolelor pentru diverse publicații și site-uri web, cu abilitatea de a îmbunătăți calitatea textelor, de a le face mai clare și mai ușor de înțeles pentru cititori. Cu o experiență vastă, Andreea scrie articole în diferite domenii de interes, de la jurnalism la tehnologie și la lifestyle.

Related Articles

Latest Articles