Audrey Hepburn – o legendă a cinematografiei și a modei

Audrey Hepburn este una dintre cele mai renumite și admirate actrițe din istorie, a cărui față tânără și slabă a cucerit și încă mai cuceră în momentul de față inimile fanilor de pretutindeni. În afară de frumusețea ei, Hepburn definește cinema-ul de după război cu filmele sale memorabile, stilul ei unic și implicarea sa în lucruri în care credea.

Istoricul și influența lui Audrey Hepburn

Audrey Kathleen Ruston, cunoscută azi drept Audrey Hepburn, s-a născut la Antwerp, Belgia, pe 4 mai 1929, deși s-a mutat în Olanda la vârsta de 6 ani. După ce a jucat în producții de teatru, Audrey a fost remarcată de producătorii de film de la Hollywood pentru rolurile principale în „Roman Holiday” și „Sabrina” în anii 1950. Aceste filme au definit-o ca o actriță care „ transmite o feminitate tandră și o tinerețe vitală pentru era modernă”.

Fiind o legendă în toate privințele, Audrey a devenit un simbol de stil și eleganță pe covorul roșu. Ea avea un gust minimalist atunci când a venit vorba de îmbrăcăminte. Cu toate că i-a plăcut să țină lucrurile simple, ținută ei clasică reușea să intre în atenția tuturor. De-a lungul anilor, Audrey a colaborat cu multe designeri de îmbrăcăminte, inclusiv Givenchy și Balmain.

În anii 60, Audrey a devenit mai activă în cariera sa cinematografică și a jucat în filme precum „My Fair Lady”, „Wait Until Dark” și „Two For The Road”. Ea a recunoscut ulterior faptul că rolul extras din „Breakfast at Tiffany’s” rămâne cea mai memorabilă imagine a ei și cea prezentă de-a lungul anilor.

În 1973, Audrey s-a retras din cariera sa de film, fiind implicată în mai multe cauze caritabile. A mers în goodwill în Africa de Vest pentru a susține UNICEF și a promovat produse eco-friendly în Olanda pentru compania Philips, alături de alte acte nobile.

A fost recompensată pentru munca sa caritabilă cu Premiul Oscar pentru Cel mai bun-Actor de onoare și a devenit un adjunct al directorilor de UNICEF. Aceste implicări au făcut ca Hepburn să devină un simbol international.

 Ce ne leagă pe noi, oamenii de azi, de Audrey Hepburn?

Ea intră în aceeași categorie cu cei care au dat un salt înainte în fața propriilor lor vremuri, cei care au dezvoltat ceva în lumea de azi, cei care au schimbat definitoriu lumii stilul de viață și tendințele. În fiecare an, industria modei și frumuseții se schimbă, dar Audrey a rămas un model de rezistență și eleganță.

Chiar și astăzi, imaginea sa captivantă de pe coperțile revistelor sau reclamele ei clasice sunt remarcate. Hepburn a devenit simbolul feminității timpurii și a masculinilor sale corecte, ce s-au aflat pe cerul mondial. Audrey a fost una dintre puținele vedete care a reușit să se îmbine într-un mod frumos, pozitiv și modest al doaua culori a stilului.

Audrey a fost, fără îndoială, o femeie puternică și o legandă. Poate că datorită măiestriei sale, persoana ei poate fi percepută astăzi ca fiind undeacceptată, iar principiile sale asupra stilului și a modului de viață sunt atemporale și relevanțe chiar și în prezent.

Audrey Hepburn și Renumele său în Marea Britanie și Olanda

După ce s-a născut în anul 1929 și a crescut în Olanda, Audrey Hepburn a devenit bine-cunoscută în Marea Britanie datorită rolurilor sale emblematice în film. Una dintre cele mai cunoscute și mai solicitate figură de la nivel mondial, Audrey a devenit un model și influencă în modă.

În comunitatea olandeză, a fost recunoscută ca o persoană ce reflectă valorile fondatoare și istoria țării sale. Hepburn a fost recompensată pentru munca ei în caritate și dăruirea de sine pentru a ajuta cei mai nevoiași, cu titlul de Commander din Orânduirea Olandeză a Științei, Literaturii și Artelor în 1993.

Audrey a primit și titlul de Ciudat al Londrei, dat de Primarul Orașului Londra, fiind recunoscută pentru colaborarea pe care a avut-o cu UNICEF și pentru participarea și contribuția sa la îmbunătățirea vieții copiilor. De asemenea, în anul 2017, copacul memorial pentru Audrey Hepburn a fost plantat la Borough Wenlock, în Londra, pentru a comemora cariera ei de 50 de ani.

Editor Benton
Andreea este un editor cu experiență, specializată în editarea articolelor pentru diverse publicații și site-uri web, cu abilitatea de a îmbunătăți calitatea textelor, de a le face mai clare și mai ușor de înțeles pentru cititori. Cu o experiență vastă, Andreea scrie articole în diferite domenii de interes, de la jurnalism la tehnologie și la lifestyle.

Related Articles

Latest Articles