Winona Ryder – actrița care a reușit să își depășească problemele personale și să revină pe marele ecran

 Winona Ryder este una dintre cele mai bine cunoscute și talentate actori din industria filmului. Anul 2020 marchează peste 30 de ani din cariera sa actoricească și în ultimele două decenii i-a asigurat prezența ei demnă de luat în seamă. A jucat în numeroase filme de succes și a demonstrat alte talente, cum ar fi regizarea și producția. În mod deosebit, Ryder a reușit să se recupereze după aparțiile sale în primele nopți pentru ca mai apoi să-și reia prezența pe marele ecran. În acest articol vom vorbi despre cum a reușit Winona Ryder să își revină și să tranziționeze profesional printr-o serie de proiecte și evenimente.

Cultura de la Hollywood și începuturile lui Winona Ryder

 Winona Ryder s-a născut în California și și-a început cariera ca actor în 1985, când a primit un rol minor în filmul George Lucas, „Căutătorii Amarurilor”. A fost respinsă la acel moment pentru că nu a potrivit modelului clasic al actorului hollywoodian. Timpul a dovedit că nu trebuia să-și facă griji, deoarece a devenit una dintre cele mai bine plătite staruri din industria filmului.

Cariera lui Winona 

Cariera lui Winona a decolat rapid în anii ’90. La acel moment, Ryder a jucat în numeroase filme și roluri, inclusiv Gene Hackman și Richard Gere în „The Junkyard”, Edward Norton în „Rounders” și Melanie Griffith în „Nobody’s Fool”. În această perioadă, Ryder a apărut și pe coperta publicațiilor precum Esquire și Vanity Fair.

Pe măsură ce cariera sa a crescut, Ryder a început să se confrunte cu succesul și mai ales cu presiunea culturii de la Hollywood. În 1999, Ryder a fost arestat pentru simplu furt și realimentare. Până în 2001 a fost judecată și a primit un an de libertate condiționată, 500 de ore de muncă fără plată și două milioane de dolari de amenzi și daune. Ryder a fost obligată să se retragă din vedeta și să abandoneze viața publică interzise în condițiile sale de libertate condiționată.

Vinovat sau nu, Ryder a avut de suferit ca urmare a acestei întâmplări și se pare că, până în 2020, ea a avut două decenii de absența de la marile proiecte și filme.

Revenind la ecran

După ce a trecut prin acea perioadă dificilă, Winona Ryder a început să revină pe marele ecran în 2006. Ea a jucat în serialul de televiziune, „Inside”, în care a interpretat-o pe Jennene Sato, și în filmul de comedie „A Scanner Darkly”. În anul 2010, Ryder a urcat inițial pe ecran cu „Black Swan”, în care a interpretat rolul unei și a realizat o impresionantă colaborare cu Natalie Portman.

În ultimii ani, Ryder a reușit să facă saltul către noi roluri și proiecte și să participe în următoarele filme:

Roluri mai mari în producții recente

  1. „Retirement” – Un film de comedie de patru ore regizat de David Hare și cu un distribuție ce include pe Robert De Niro și Morgan Freeman
  2. „Stranger Things�� – Regizorul i-a oferit lui Ryder rolul Joyce, mama protagonistului și primul ei rol important la televizor
  3. „Destino” – Un documentar despre viața lui Leonard Nimoy și a lui Winona Ryder
  4. „Homefront” – Un film de acțiune și suspans în care joacă alături de Jason Statham și James Franco
  5. „Experimentul Chicago” – Un documentar despre eșecul politica al Chicago și responsabilitatea lui Winona Ryder

În plus, Ryder a avut apariții în multe producții îndrăznețe și diferite, precum „Hearts of Darkness: A Filmmaker’s Apocalypse”, „God Is In the Details”, „Space Cowboys” și „Autumn in New York”.

Cum a ajutat Ryder să-și revină 

Winona Ryder a reușit să-și revină și să reintre pe marele ecran folosind mai multe metode și resurse. A beneficiat de sprijinul și înțelepciunea unor profesioniști, precum Tim Burton și David Hare, și a dedicat timpul lavoarelor comunitare, în care a ocupat posturi în bănci, centre pentru dependenți și cămine.

În plus, Ryder a explicat că a învățat important lesson-uri despre cariera sa din acea experiență și că a început să scoată concluzii pozitive și să cultive noi relații profesionale și personale.

Familia și suportul ei 

Pentru Ryder, familia și suportul au fost cruciale în procesul său de revenire, indiferent dacă au fost rude sau alte celebrului. Ryder a prezentat întotdeauna trupa ei de încurajare, care a interpretat un rol material în procesul de revenire al acesteia.

Editor Benton
Andreea este un editor cu experiență, specializată în editarea articolelor pentru diverse publicații și site-uri web, cu abilitatea de a îmbunătăți calitatea textelor, de a le face mai clare și mai ușor de înțeles pentru cititori. Cu o experiență vastă, Andreea scrie articole în diferite domenii de interes, de la jurnalism la tehnologie și la lifestyle.

Related Articles

Latest Articles