Sylvester Stallone: Eroul de acțiune care a cucerit inimile fanilor din întreaga lume

Sylvester Stallone este cu siguranță unul dintre cei mai faimoși actori de acțiune din toate timpurile. Cu apariția sa carismatică și poreclele sale familiare, precum „Sly” și „Rocky Balboa”, el a cucerit inimile fanilor și a devenit o figură culturală importantă în cinematografia mondială. Născut la 6 iulie 1946 în New York, Stallone a fost crescut de mama sa, Jackie Stallone, o faimoasă artistă pentru aerobic și actriță.

Primele sale roluri

Cariera de actor a lui Sylveste Stallone a început în anii ’70, când a apărut în câteva filme B-grade și filme de arta, precum și producții independente. În același timp, a avut numeroase apariții televizate și roluri în producțiile televeziunii. Primul său rol principal a fost în 1975, în cultul clasic de acțiune de culto „Point Break”. Anul următor, Stallone a primit rolul principal în celebrul său „Rocky” și a regizat acel film, din care s-a născut unul dintre cei mai apreciați eroi de acțiune și unul dintre cele mai iubite filme din toate timpurile.

Crearea Rocky Balboa

La începutul carierei sale, Stallone a scris și regizat filmul „Rocky”, inspirat de un film de box intitulat „The 400 Million”, care a fost produs de Robert Chartoff și Irwin Winkler. Rolul principal a fost oferit lui Stallone, care a creionat personajul în funcție de propriile sale experiențe. Initial, Stallone și Chartoff au planificat să lanseze cariera lui Burt Reynolds în rolul lui Rocky Balboa, dar Reynolds a refuzat, creând astfel un loc pentru Stallone.

Primul lui Oscar

Primul Oscar a lui Stallone a venit pentru „Rocky”, și anume „Cel mai bun Scenariu” și „Cel mai bun Actor în rol principal”, făcând astfel din el primul actor care a fost nominalizat în ambele categorii în același an. Acest lucru a dus la începutul legendei sale, ce a crescut rapid și a adus reputația sa de erou de acțiune pe marele ecran.

Crearea unui personaj

Personajul lui Stallone, Rocky Balboa, s-a transformat rapid într-o legenda în toată lumea, cu toate că povestea lui a fost foarte simplă, ce se reducea la „un om care își realizează visul”. Personajul a oferit speranță și energie publicului, în special publicului de boxer de mahala din toată lumea, prin stilul său inconfundabil de a lupta și de a se pregăti în sala de box.

Rolurile Sale ulterioare

Rolurile sale ulterioare s-au învârtit în jurul ideii eroului de acțiune care se află în pericol și care trebuie să se lupte pentru a ieși cu bine. Cel mai bun exemplu este, desigur, „Rambo”, al doilea mare personaj al lui Stallone, un veteran de război care se luptă cu forțele guvernamentale ale unei țări străine. Rambo se aseamănă foarte mult cu Rocky Balboa din punct de vedere al luptei personale și a determinării sale de a atinge victoria.

Inițial, Stallone a fost preluat numai pentru rolurile sale de armă și acțiune. Cu toate acestea, el a jucat și în comedii, precum și în filme de drama, cum ar fi melodrama romantica „Final Verdict” din 1991. Un alt rol important al său a fost în primul film „Expansiune”, în care Stallone a primit un rol interesant, pentru că l-a jucat pe bătrânul Robert T. Ironside.

Alte apariții

De-a lungul timpului, Stallone a apărut în numeroase filme și producții, cum ar fi cameo-urile sale în filmele „Getting In” și „The Expendables”. Recent, el a apărut și în „Creed II”, un sequel al primului „Creed”. În această producție, Stallone a jucat din nou rolul lui Rocky Balboa, alături de tânărul boxer Adonis Creed.

De asemenea, Stallone a făcut apariții dezagreabile și în seriale de televiziune precum „Kojak” și „The Streets of San Francisco”. El a început să joace în seriale de televiziune de la începutul anilor ’70 și chiar a scris și a regizat documentare și piese de televiziune.

Avantajele sale

Exista multe elemente care i-au adus lui Stallone succesul său, inclusiv talentul său innascut pentru scenele de acțiune și talentul său de a interpreta și de a se transforma cu ușurință în diferite personaje. De asemenea, Stallone a avut norocul să se alăture filmelor cu buget mare, care i-au dat posibilitatea să se folosească de talentul lui și să atragă spectactori din întreaga lume.

O altă cale prin care Stallone a reușit să rămână atât de popular și leal fanilor săi în toată lumea a fost prin promovarea sa și prin modul în care i-a fost fidel publicului său.

Editor Benton
Andreea este un editor cu experiență, specializată în editarea articolelor pentru diverse publicații și site-uri web, cu abilitatea de a îmbunătăți calitatea textelor, de a le face mai clare și mai ușor de înțeles pentru cititori. Cu o experiență vastă, Andreea scrie articole în diferite domenii de interes, de la jurnalism la tehnologie și la lifestyle.

Related Articles

Latest Articles