Relaxează-te cu o partidă de solitaire: Jocul clasic de cărți

Solitaire este un joc clasic de cărți care a intrat în popularitate acum mai bine de 100 de ani și a ramas unul dintre cele mai populare jocuri de masă de pana in ziua de azi. Jocul poate fi jucat în toate formele, de la jucătorul singur la mai multe mese în salon. Istoria scurtă a jocului a debutat în 1783, când a fost jucat prima dată de Napoleon de pe o insulă olandeză. De atunci, Solitaire a devenit unul dintre primele jocuri de masă pentru a fi adaptat pentru computere, devenind rapid unul dintre jocurile cele mai populare.

De ce este Solitaire atât de populare?

Solitaire este unul dintre puținele jocuri de masă pe care le poți juca singur. Deoarece nu are nevoie de alți jucători, poți juca oricând de realizat câteva mâini de Solitaire în doar câteva minute. Mai mult decât atât, Solitaire se poate juca și în moduri variate, așa că nu te vei plictisi niciodată. Pentru cei care preferă un joc de-a gata, Solitaire poate fi tratat ca o gaură de umplut pentru a umple câteva ore libere și poate oferi și concesii speciale când este jucat împreună cu un prieten. În plus, jocul este extrem de un joc relaxat şi la aceasta se adaugă şi beneficiile sale de dezvoltare a abilităţii cognitive precum memoria, standardele logice, concentrarea şi înţelepciunea. Multe persoane atribuie calitatea relaxanta facil a jocului cu rolul imbunatatire a relaxarii totale, care este uneori usor de obtinut cu ajutorul unei partide bine jucate de Solitaire.

Cum se joacă Solitaire?

Solitaire este o formă simplă de joc de cărți pentru a juca singur. Obiectivul principal al jocului este acela de a găsi combinații de cărți care se potrivesc împreună și de a le elimina de la masă. Solitaire poate fi jucat cu peste patru mâini, dar habitual jocurile sunt aproximativ patru cărți pe masă.

Regula de bază a jocului implică ținerea cărților de la aceasta partidă în 4 coloane separate, fiecare cu cate cinci cărți. Toate cărțile sunt identificate cu caractere, litere sau numere, fiecare fiind mai mici atunci când ți se alătură mâna ta.

Scopul jocului este să racordezi cărțile împreună făcând această ordine ascendentă (prin intermediul culorilor – roșu și negru). Această ordine ascendentă trebuie să se potrivească cu patru perechi de culori (două de clovni, două de regi, două de asi și două de cei) în ordine ascendentă.

Pentru a face această așchie, cărțile mai mici (acelea care conțin figurile celor mai mici) trebuie să se pună deasupra cărților mai mari. De fapt, acest joc poate fi ușor descris ca un joc de a alinia cărțile pentru ca acestea să se potrivească înainte ca mâna ta să se termine.

Stratigia și tacticile joaca și un rol important în Solitaire și în special, alegerea cărților relevate de deasupra și a cărților de pe coloana de jos. Tacticile și stratigiile folosite în joc se schimbă mereu și depind în foarte mare măsură de riscul pe care sunteți dispusi să-l luați atunci când jucati.

Șase Tipuri de Solitaire de joaca

Există șase tipuri de Solitaire, fiecare oferind propriile sale provocări și satisfacții. Printre acestea se numără:

  1. Klondike: Acesta este modul cel mai comun de Solitaire și cel mai popular. Cărțile trebuie fi aliniate în mod ascendent cu variante de culori diferite.

  2. Spider: Joc simplu în care cărțile aflate la suprafața mesei sunt utilizate, iar restul cardurilor, împărțite în opt paşti diferite, sunt amestecate înapoi în mod repetat.

  3. FreeCell: Acest joc oferă opțiuni de mutare mai multe datorită faptului că patru spații suplimentare sunt oferite pentru a stoca cărți.

  4. Pyramid: Este foarte similar cu jocul Spider, cu excepția faptului că patru cărți sunt așezate în formă de piramidă аurіnd câte o cârțe în fiecare linie.

  5. Golf: Acest joc este foarte diferit de primele patru, deoarece, de exemplu, se permite jucătorilor să pună stăpânire pe șapte cărți la mijlocul mesei.

  6. Yukon: Aceasta se bazează pe Klondike, însă regulile de joc sunt mai dinamice, creativitatea fiind crucială în această versiune.

Bonus: Încercati varianta jocului de Solitaire online

Pentru cei care se plictisesc usor sau chiar se informează inainte de a juca un joc clasic la masa si nu se simt pregătiți să își încerce norocul, varianta clasică de Solitaire poate fi oarecum ternă. Pentru acestea persoane, modul online de Solitaire poate oferi o experiență mult mai variata, moderna și distractiva.

Editor Benton
Andreea este un editor cu experiență, specializată în editarea articolelor pentru diverse publicații și site-uri web, cu abilitatea de a îmbunătăți calitatea textelor, de a le face mai clare și mai ușor de înțeles pentru cititori. Cu o experiență vastă, Andreea scrie articole în diferite domenii de interes, de la jurnalism la tehnologie și la lifestyle.

Related Articles

Latest Articles