Rapunzel: Povestea clasică a prințesei cu părul lung, adusă la viață pe marele ecran

Rapunzel este una din cele mai clasice şi iubite personaje din poveşti employţionate de frumoasa prinţesă prinţesa cu părul lung. Însă ce foarte mulţi dintre noi nu ştim, este că acea poveste de dragoste romantică şi mai presus de tot, plină de magie, a fost adusă din nou la viaţă pe marele ecran de producătorii de la studio-ul Disney. Acesta a lansat, în 2010, Rapunzel – Povestea unei Prinţese, o producţie ce a cucerit inimile oamenilor de pretutindeni.

Deşi această producţie a fost bazată pe versiunea originală a lui Rapunzel, aceasta aduce mai multe caracteristici inovative, care s-au bucurat de un success integrator imens.

Inspirata de poveste

Rapunzel – Povestea unei Prinţese s-a născut din captivanta poveste a frumoasei tinere, care şi-a petrecut mare parte din existenţa ei în turnul lugos, abia îndurat lipsită de libertatea pe care aceasta atât de mult o dorea. Insa, ea a găsit curajul şi a avut forta să înfrunte călăii temute şi străluciţi care au venit la vama ei.

Inspirata de frumoasa versiune a clasicei poveşti înscrisă prin secole-le înainte şi prin seria de poezie scrise de Jacob Grimm şi Wilhelm Krimm, producţia Disney aduce odată la viaţa povestea şi îi adaugă plusul său de magie. Animările superbe reuşesc să facă din această ecranizare una dintre cele mai frumoase producţii lansate vreodată de studio-ul Disney.

Personajele

O dată intrată în atmosfera captivanta a poveştii, avem parte de doua personaje principale care ii ajuta pe spectatori sa înţeleagă mai bine povestea. Rapunzel este personajul principal, descrisa ca fiind una dintre cele mai talentate şi frumoase persoane din întreaga fantaisic, ce îşi educa chiar şi aspru stăpâna Maleficent prin muzica ei. Aceasta este povestită ca fiind o persoană foarte energică şi matura, în ciuda faptului că ea trăieşte încă în lumea pierdută a speranţei. Pe lângă acest lucru, ea este foarte inovatoare şi îndrăzneaţa.

Flynn, personaj cunoscut prin numele de Eugene, este un tânăr erou ce îşi găseşte de fiecare dată ieşirea din orice încercare. El este un pic trufaş şi uneori poate avea un comportament total necontrolat, dar el a fost întotdeauna dedicat spiritului lui Rapunzel şi încurajarea ei.

Numeroasele subiecte

Rapunzel – Povestea unei Prinţese este mai mult decât un simplu film Disney. Acesta aduce în celebrare frumuseţea voca­lei, a speranţei, a lucrurilor deosebite pe care le poate face o persoană când îşi respectă visele, şi de asemenea, către câţi oameni au curajul să lupte pentru ceea ce doresc cu adevărat. Acesta mai prezintă subiecte cum ar fi libertatea, dragostea, familia, şi respectul cu care acestea sunt tratate. Acestea sunt toate subiecte pe care toţi cei ce urmăresc această producţie le pot recunoaşte şi le pot determina să aleagă să trăiască într-un mod mai bun.

Poate unul dintre cele mai frumoase subiecte prezentante de această producţie este acela al prieteniei, schimburile dintre cei doi, Rapunzel şi Flynn, nu doar întreaga lor relaţie este cea mai frumoasă, ci mai ales modul în care aceştia îşi oferă unul altuia încurajări.

Animările și Fundalurile Sonore

Pe lângă uimitoarele subiecte ce sunt aduse în dezbatere, producţia îşi completează farmecul prin animaţiile speciale şi muzica încântătoare. Acestea sunt potrivite perfect pentru modul în care se derulează povestea. Partea proaspăta şi plina de energie pe care o contribuie această producţie nu poate fi neglijata.

Muzica care a însoţit această producţie, este magica colecţie de melodii create prin unirea diferitelor elemente muzicale, cum ar fi pop, rock, şi mai ales frumoasa muzică ce s-a potrivit perfect pentru tema producţiei. Aceste melodii sunt descrise ca fiind mai degrabă divertisment decât educaţionale, dar tind să prezinte o mulţime de învăţăminte interesante.

Producţia

Mai mult decât clipurile video, producţia oferă o calitate excepţionala de animaţie. Animatorii au reuşit să transforme această producţie în ceva pe care spectatorii îl pot considera ca fiind viu sau chiar real. Asta se aplică mai ales asupra personajilor, scenelor, şi mai ales asupra fata strainoarei în poveste, Maleficent.

Decorul spectaculos al poveştii Rapunzel – Povestea unei Prinţese oferă spectatorilor imagini de neuitat. Fiecare scena este unicat şi are parte de propriile sale culori stradnuitoare.

Atmosfera din această producţie este inegalabila, mergand chiar şi mai departe alături de spect

Editor Benton
Andreea este un editor cu experiență, specializată în editarea articolelor pentru diverse publicații și site-uri web, cu abilitatea de a îmbunătăți calitatea textelor, de a le face mai clare și mai ușor de înțeles pentru cititori. Cu o experiență vastă, Andreea scrie articole în diferite domenii de interes, de la jurnalism la tehnologie și la lifestyle.

Related Articles

Latest Articles