Poveștile de Crăciun care îți încălzesc inima: Cele mai frumoase cărți de Crăciun

Unele dintre cele mai populare povești pentru copii, care sunt spuse în fiecare an de Crăciun, au reușit să depășească granițele și să stea deasupra generațiilor ce trec. De la Charles Dickens și scrierile sale mitice despre Crăciun la cartile scrise recent despre acest sezon magic, este greu să nu alegi ceva care să-ți încălzească inima.

Iată care sunt câteva cărți de Crăciun care au devenit clasice și care vor rămâne în sufletele oamenilor dintotdeauna:

1. Domnul Cascador și Cadourile Sale – Charles Dickens

Cu siguranță nimeni nu poate să gândească despre Crăciun fără să-i amintească de povestea lui Ebenezer Scrooge devenită cunoscută după publicarea cărții lui Charles Dickens. Acesta este universal cunoscutul și astăzi în mai multe adaptări din literatura sau scena pe care această carte a fost prezentată. Aceasta
poveste se rotește în jurul lui Ebenezer care era amar și neclintit până când fantomele trecutului, prezentului și viitorului major au descoperit intenționatel gratuitatea, mila, prietenia și iubirea.

2. Poștașul Pat și Cadourile de Crăciun -John Cunliffe

Regatul lui Pat, găinile lui Sue, lama lui Jim și mai ales poștașul Pat în persoană s-au alăturat fanii lor adorabili și devotați inca din 1984 când această carte a fost scrissă și publicată. Această poveste de Crăciun se încheagă în jurul lui Pat, persoana ce poartă diferite cadouuri, și care se vede prins într-un imperativ destul de întunecat ce se întâmplă în preajma sărbătorilor de iarnă. Prin această poveste pat învederează cum să facă pace cu necazul persoanelor, în special cu cei ce sunt trăimite din vina lor sau chiar și din vina altora.

3. The Polar Express – Chris Van Allsburg

O altă carte ce se rotește în jurul perioadei de Crăciun și care a inspirat mai multe filme despre aceasta este The Polar Express, scrisă și ilustrată de Chris Van Allsburg. Această poveste se rotește în jurul unor copii ce sunt aduși într-o călătorie albă și presărată cu zăpadă spre sediul șefului Moșului. În această călătorie de magie, copiii învață o lecție permanentă despre credință, dar și despre felul în care spiritul sărbătorilor ne conectează cu cei răi cu noi și ne umple inimile de căldură.

4. Povestea lui Crăciun – Dr.Seuss

Dr.Seuss a creat câteva cărți foarte frumoaste pe care le-a folosit pentru a răspandi magia Crăciunului și pentru a-i invata pe copii să fie duși buni, generoși și mereu să-i iubească pe cei din jurul lor. Concluzia cărții Povestea lui Crăciun este aceea că ceea ce contează mai mult atunci când vine vorba de Crăciun este aceea că trebuie să-ți amintești să oferi și cu dragostea și surprizele care vin o dată cu această sărbătoare.

5. How the Grinch Stole Christmas – Dr.Seuss

Această poveste extraordinară despre cum Grinch a furat de Crăciun a fost scrisă de către Dr. Seuss în 1957 la doar 17 ani distanță față de prima sa carte pentru copii. Ce este atât de special la această carte este mesajul și ironicul cu care a fost scrisă. Aici copiii pot vedea cum răutatea și egoismul se transformă în generozitate și compasiune și cum acestea sunt cele care în sfârșit câștigă.

6. The Night Before Christmas – Clement Moore

O altă carte de Crăciun ce s-a transformat într-un clasic, dar care are și o istorie destul de interesantă, este The Night Before Christmas. Această carte a fost scrisă în 1823 de cătrp profesorul și pastorul Clement Moore și a fost publicată mai întâi în Troy Sentinel drept o poezie. Ea se poate considera una dintre cele mai binecunoscute variante despre cum Moș Crăciun aducea cadourile și batea din copite într-o dimineață întunecată.

7. A Christmas Carol – Charles Dickens

Un clasic și unul dintre cele mai celebre cărți scrise despre Crăciun nu poate fi în discuție fără să-i aducem în discuție pe cei mai prominenti autori ai acestei științe – Charles Dickens. Această carte poate fi regăsită în orice casă de Crăciun și de fiecare dată când se citește o alta oara una dintre versiunile sale, este ca și cum descoperim partea cea mai bună din spiritul sărbătorilor.

Editor Benton
Andreea este un editor cu experiență, specializată în editarea articolelor pentru diverse publicații și site-uri web, cu abilitatea de a îmbunătăți calitatea textelor, de a le face mai clare și mai ușor de înțeles pentru cititori. Cu o experiență vastă, Andreea scrie articole în diferite domenii de interes, de la jurnalism la tehnologie și la lifestyle.

Related Articles

Latest Articles