Povești de dragoste pentru inimi sensibile: cele mai frumoase filme de iubire

Povești de dragoste pentru inimi sensibile: cele mai frumoase filme de iubire

În ultimii zece ani, dragostea a prins contur în lumea cinematografică. Pentru acei căutători de povești de dragoste profundă și intensă, această listă cuprinde cele mai frumoase filme de iubire din ultimul deceniu. Fie că sunt dulci, triste, sau chiar dureroase, aceste povești vor atinge anumite inimi mai sensibile și vor stimula gânduri și idei asupra dragostei și a relațiilor umane.

Fiecare cuplu bănuie că are propriul univers, cu propriul lor roman de dragoste, și că aceasta se termină doar cu divorțul. Aceste filme oferă cititorilor propriile lor povești de dragoste, atât plăcute, cât și complexe, fiind un mod prin care aceștia pot să exploreze intoarcerea la acea dragoste și poate chiar de a reînvie sentimentele.

Cea mai frumoasă, dar și cea mai teribilă parte a iubirii este că nu există reguli; numai sentimente. Aceste filme emoționante despre dragoste și relații umane adevărate speră să capteze sentimentele profunde, ce se întâmplă când formăm noi legături sau când ne despartim.

Cele mai populare 10 filme romantice din ultimul deceniu

  1. „The Notebook” (2004)

Scris de Nicholas Sparks și regizat de Nick Cassavetes, această poveste o îmbrățișează pe Allie și Noah, care își descoperă îndrăgosteala în 1944 și ale căror destine sunt transformate dramatic de clasele sociale. Cu doua dintre cele mai populare roluri ale anilor 2000 joacate de Ryan Gosling si Rachel McAdams, filmul păstrează o poezie romantică, dandu-ne o șansă de a vedea cum influențați de classa sociala, dragostea poate aduce cu sine tristețe și bucurie în viețile noastre.

  1. „A Walk To Realy” (2004)

Regizorul Richard Linklater și Richard Haynes au pus în scenă acest film despre Celine și Jesse, doi străini care se întâlnesc într-un tren și au sentimente puternice la prima vedere. Pe măsură ce realizarea relației se schimbă, esteem antrenați într-o călătorie în care împărtășesc rememnori, idei și sentimente.

  1. „Silver Linings Playbook” (2012)

Acesta este un film despre dragostea ce se reînvie între Pată și Tiffany, relația lor fiind un bun tovarăș în luptele lor de a supraviețui și a învinge distrugătorului stil de viață pe care l-au dobandit. Acest film a fost regizat de David O. Russell și a câștigat numeroase premii.

  1. „A Tale of Love and Darkness” (2015)

Regizat de Natalie Portman și adaptând romanul lui Amos Oz, acest film se găsește în primul deceniu al statuului Israel, iar fata de 10 ani se simte suprapopulată de unda de tristețe ce vine din povestea părinților ei. Această dramă romantică utilizează lumea exterioară pentru a lămuri sentimentele și viața interioară a Fionei.

  1. „500 Days of Summer” (2009)

Unul dintre acele filme despre dragoste neuniformă care au schimbat cinematografia, acest film se referă la o relație deșarticulată ce se dezvolta între Tom și Summer. Scris de Scott Neustadter și Michael H. Weber și regizat de Marc Webb, filmul se concentrează asupra standardelor experimentale și luptei când vine vorba de a înțelege și a accepta energia profundă a dragostei adevărate și a relației realiste.

  1. „Before Sunrise” și „Before Sunset” (1995, 2004)

Scris de Richard Linklater și Kim Krizan si regizat de Richard Linlater, aceste filme follow Jesse și Celine în două întâlniri de noapte din Europa. În Before Sunrise, Jesse și Celine își petrec prima lor noapte împreună și se bucură de conversații tablouri despre viitor și fia vor trece peste clasele sociale și conventiile sociale pentru a se iubi, în timp ce, în Before Sunset, revin la această relație. Aceste filme sunt absolut captivante; suntem martorii experiențelor lor și a lumii lor, care abordează sentimentele pasionale ce stau la baza dragostei adevărate.

  1. „(500) Days of Summer” (2012)

Scenariștii Scott Neustadter și Michael H. Weber și regizorul Marc Webb au adus acest film despre Tom și Summer, care se întâlnesc în ciuda lipsei de interes a lui Summer în relații de chiralitate și dependță. Acest film explorează relația lor în profunzime și fragilază ceea ce s-ar putea numi dragoste.

  1. „La La Land” (2016)

Mia și Sebastian sunt fascinați unul de celălalt, chiar dacă se confruntă cu probleme financiare, visuri profesionale, egouri și personalități domitoare, iar acest film, scris și regizat de Damien Chazelle, explorează cum se schimbă dragostea în relații.

Editor Benton
Andreea este un editor cu experiență, specializată în editarea articolelor pentru diverse publicații și site-uri web, cu abilitatea de a îmbunătăți calitatea textelor, de a le face mai clare și mai ușor de înțeles pentru cititori. Cu o experiență vastă, Andreea scrie articole în diferite domenii de interes, de la jurnalism la tehnologie și la lifestyle.

Related Articles

Latest Articles