Pablo Escobar – Povestea celui mai celebru traficant de droguri din lume

Pablo Escobar, numele devenit cunoscut datorită criminalității sale variate și afacerilor sale ilegale, este cel mai celebru traficant de droguri din istorie. Această poveste epică despre cel mai urât, mai ucigător și mai altruist om începe în Columbia anilor 70 și promite să ne țină cu respirația tăiată până la final.

Deși Pablo Escobar a petrecut mai puțin de 15 ani în afacerile sale de contrabandă, aducând milioane de dolari în conturile lui, el rămâne unul dintre cei mai celebrati traficanti de droguri din istorie. Trimis în anii în care a prăbușit regimul lui Fidel Castro, Escobar a ratat șansa de a lupta în zona revoluționară din Caribbean și a decis să se facă milionar prin contrabanda cocaina.

Debutul carierei lui Escobar

Pablo Escobar s-a născut pe 25 decembrie 1949 în Medellin, Columbia. Comediant, cuplu dansator și mai târziu atlet, Escobar a renunțat la școala mediană ca să intre în afaceri. La vârsta de 20 de ani, Escobar a început să ceară cămătari pentru temutul Cartel de Medellin.

El a petrecut următorii ani câștigând notorietate în Columbia printr-o serie de gemeni ilegale și secrete precum evaziune fiscală, răpirea și șantajul. In singurul sau mandat public, el a servit ca primar al orasului Medellin, folosind demnitatea sa politică ca platformă pentru a promova anumite proiecte, cum ar fi modernizarea orașului.

Cu aceste crime ascunse și afirmații publice, Escobar a devenit o figură de notorietate în orașul său natal.

Creșterea afacerilor sale

În anii 70, Escobar a simțit vibrând potențialul Afacerilor Ilegale și a decis că era momentul să se îndrepte către droguri. Acesta a venit în contact cu producătorii ilegali din Bolivian și Peru și a cumpărat anumite cantități de cocaină pe care le-a transportat în Columbia și le-a vândut.

Pe măsură ce a început să se extindă în comerțul ilegal cu droguri, Escobar și Cartelul său au crescut ca una dintre cele mai slab organizate grupări criminale din lume.

Succesul și puterea lui Escobar

În anii 80, Escobar a devenit cel mai mare traficant de droguri din America Latină și, pe măsură ce a crescut în popularitate, a crescut și imaginea publică a sa.

Gangul lui a luat controlul în această regiune și a realizat astfel și numeroase alte curioase:

  • Escobar a cumpărat, dărâmat și reconstruit Medellin, devenind una dintre cele mai bune infrastructuri din Columbia.

  • A cumpărat și reamenajat stadioane, clinici și școli, pentru a oferi bunăstare comunității.

  • Escobar a creat laboratoare clandestine, sub utilizând aproximativ 10.000 de oameni, pentru a produce cocaină de cea mai bună calitate.

  • A ținut un control al prețului, încercând să scadă prețul de vanzare al produselor sale.

  • A finanțat numeroase proiecte sociale, proiecte umanitare pentru a redobândi gradul de popularitate posibil.

Natura sa de contracandat de droguri

Criminalitatea lui Escobar a atins un nou nivel cu afacerile sale legate de droguri. a fost capabil să facă acest lucru prin a reuși să transforme cocaina într-un element comun în rândul culturilor sărace din Columbia, precum și în America de Nord și Centrală.

Din această postură, el a fost capabil să câștige milioane de dolari și rezultatul a fost că l-a transformat într-o figura controversată, dar atât de încântătoare.

Lacomia sa și urmările ei

Escobar i-a prins rapid pe ceilalți membri ai Cartelei, construind și mai mult bogăție pe măsură ce busolele sale comerciale creșteau. Această lăcomie a făcut ca Escobar să devină foarte prețios în ochii colegilor lui de afaceri și a devenit rapid o figură importantă în nucleul afacerilor sale.

Această lăcomie a dus, de asemenea, la violenea sa plina de furie, care a afectat atât prietenii cât și rudele sale. Procesul de îngroșare a lui Escobar a dus la lupta pentru câștigarea suprematiei în rândurile Cartelele și a fost pus sub masa de negocieri pentru prima dată în anul 1984.

Alergând către cădere și aprigul final

În Mod inevitabil, Escobar a început să se retragă și forțele de drept au început să îl urmărească. Într-o ultimă încercare de a se salva, Pablo Escobar a fugit în munți și, în ciuda eforturilor sale, el a fost prins în 1993 și ucis.

Editor Benton
Andreea este un editor cu experiență, specializată în editarea articolelor pentru diverse publicații și site-uri web, cu abilitatea de a îmbunătăți calitatea textelor, de a le face mai clare și mai ușor de înțeles pentru cititori. Cu o experiență vastă, Andreea scrie articole în diferite domenii de interes, de la jurnalism la tehnologie și la lifestyle.

Related Articles

Latest Articles