Olivia Wilde – Ce trebuie să știi despre viața ei personală și profesională

Olivia Wilde: ce trebuie să știți despre viața și cariera ei?

Olivia Wilde este una dintre cele mai talentate și iubite actrițe de la Hollywood. Cu o amplă experiență în cinematografie și televiziune, Wilde a încântat lumea cu jocul ei remarcabil, cu sarcasmul ironic și cu frumusețea sa unică. Iată toate informațiile pe care ar trebui să le știți despre actrița Olivia Wilde și visele ei profesionale și personale.

Biografia lui Olivia Wilde

Olivia Jane Cockburn (Wilde) s-a născut pe 10 Mar 1983, la New York. A fost crescută de părinții Andrea (psiholog) și Andrew (jurnalist și scriitor). Și-a petrecut copilăria în Washington D.C., iar până la vârsta de 15 ani, Olivia a trăit în Dublin, SUA.

Prima apariție la televizor a lui Wilde a fost într-o reclamă la vârsta de 13 ani – aceasta a fost primul pas important în cariera ei. Câțiva ani mai târziu, Wilde a devenit recipent la o bursă de studiu la University School of the Universe din Philadelphia și s-a mutat să studieze acolo dramaturgia la Academia de Arta din Tisch New York University.

În 2005, Olivia Wilde a devenit cunoscută în întreaga lume pentru rolul ei din serialul de televiziune The O.C. și a primit numeroase nominalizări pentru best actor. aceasta a avut apoi apariții în mai multe producții de televiziune, printre care și House, MD. La fel ca alte actrițe de succes, ea nu a ezitat să ofere și performance-uri pe scena mare, luând parte la multe filme notabile, cum ar fi The Incredible Burt Wonderstone, Rush, și Cowboys & Aliens.

Visele profesionale ale lui Olivia Wilde

Olivia Wilde are o puternică dorință de a se reinventa și de a îmbrățișa noi provocări, performând în filme și seriale diferite. Actrița lorită să ofere cel mai bun și să facă lucruri pe care le consideră importante, indiferent dacă sunt actriță sau regizor.

Actrița a reuși în ultimii ani să se transforme într-un regizor bun și talentat, și a regizat un număr de videoclipuri, printre care și cel al piesei „Shadow of the Day”, al trupei Linkin Park. În aprilie 2013, Olivia Wilde a primit recunoașterea pentru directia ei extraordinară, primind premiul Tribeca Disruptive Innovation Award.

Mai mult decât atât, a scris și regizat filmul „Booksmart”, care a avut lansarea în mai 2019 și a primit reviewuri în general foarte pozitive din partea criticilor de film. Acest film a fost un succes de box-office și a câștigatprestigiosul premiu Independent Spirit Award la categoria „Cel mai bun film de început”.

În 2015, Olivia Wilde a înființat compania de producție producție a filmului „Go with Me”, care s-a concentrat pe egalizarea oportunităților pentru femei și tineri în industrie. Ea a primit de asemenea premiul Crystal + Lucy pentru Schimbare de la Women in Film și a fost desemnată sa fie cea mai puternică voce feminină a Hollywoodului în 2018.

Olivia Wilde și viața sa personală

Olivia Wilde și soțul ei, actorul Jason Sudeikis, s-au oficializat în 2016 și au avut doi copii, Otis Alexander Sudeikis și Daisy Josephine Sudeikis.

Wilde și-a petrecut ultimii ani de carieră și de viață personală explorând activismul și politicile pe teme precum energia verde, conservarea animalelor, refugiații, și egalitatea de gen. În 2016, ea s-a alăturat Fundației Gender Rights and Equality și a devenit și mai activă in dezvoltarea și îmbunătățirea situației femeilor din comunitățile marginalizate și a cauzelor stigmate care încă mai există.

În plus, ca parte a eforturilor sale de a ajuta victimele traficului de persoane și refugiații, Olivia Wilde a participat la mai multe campanii, cum ar fi Art Works For Change și Jeans For Refugees.

Olivia Wilde este cert un exemplu și o inspirație pentru actori și oameni de toate vârstele. Cu o carieră de succes, ea reușește să își rezerve și timp pentru activități care fac diferența pentru alții. În afara cinematografiei, Olivia Wilde are atitudinea și responsabilitatea de a ajuta lumea în jurul ei și de a lupta pentru cauzele pe care le consideră importante.

Editor Benton
Andreea este un editor cu experiență, specializată în editarea articolelor pentru diverse publicații și site-uri web, cu abilitatea de a îmbunătăți calitatea textelor, de a le face mai clare și mai ușor de înțeles pentru cititori. Cu o experiență vastă, Andreea scrie articole în diferite domenii de interes, de la jurnalism la tehnologie și la lifestyle.

Related Articles

Latest Articles