Encanto – filmul animat Disney care îți va topi inima

Encanto este un film animat original Disney, lansat pe marile ecrane în 2021. Acest film aduce o poveste incredibil de inimaginabil, care exploreaza cu succes iubirea, speranta si acceptarea inconditionata a diferentelor. Expresivitatea si cupele de umor aduc un plus de savoare si emotie. Un basm dulce, care iti va captiva inimile, Encanto scoate in evidenta acceptarea inconditionata a diferentelor, reunirea familiei si ceea ce aduce cu sine.

Povestea

Intalnim doua surori, Sofia și encantadorul ei frate, Nat, care aveau o mama minunata, abia pierduta, si un tata fara obraz care traia in zona muntelui si detinea multe magii. Cel putin asa credeau ei. Dupa ce fata lor mama a trecut in rege, familia devine si mai stranie atunci cand, pe muntele celor sapte brazi, bunicii lor fantomatice incearca sa-i preia pe copii si sa-i impiedice sa ajunga la adevaratul lor tata.

Cu iubire si intelepciune, copiii invata ca dragostea poate trece prin orice si ca familia lor este unita pentru totdeauna. Mama lor le ofera magia sa afle calea spre adevaratul lor tata, care nu este altul decat Encantado-ul, unul dintre cele opt rege ale muntilor. Acest tata surprinzator incredrie curajos sa-si ia fiicele inapoi si sa le dea o familie completa.

Prezentarea filmului Disney: Encanto

Encanto este un film animat Disney splendid, care ne regaseste toate emotionantele si aducand in prim plan mesajul dragostei si acceptarii inconditionate a diferentelor. Actorii joaca excelent, iar scenaristii aduc o poveste originala inovatoare, presarata cu umor si cu putina magie. Intriga intregului film ne capteaza imediat, filmul aducand in scena cateva personaje fermecatoare care au linia lor de continuitate si isi cauta familii ale lor fericite și contransformatoare.

Producatorii și actorii 

Realizatorii filmului Encanto apartin de Disney Animation Studios, aceeasi echipa care rand pe rand a creat alte filme animante fascinante precum Frozen siMoana. Din distributie fac parte actrita britanica Emma Stone, actiunile care interpreteaza mama, vocea actorului amerian John Leguizamo care interpreteaza rolul spiritului bunicilor și vocea actoruluiColombian-amerian Anthony Gonzalez pentru fiul.

Piesa de coloana sonoră a filmului 

O alta parte intriganta a filmului Disney Encanto este piesa principală de pe coloana sonoră. În această piesa, Anthony Gonzalez și-a pus vocea și a compus versuri care să intre în magia filmului. Piesa se numește „Tú eres mi familia”, interpretată de titlul ritmului. Unul dintre versurile piesei este „tú mi la familia que yo elegí”, căutând să arate că toți avem diferite căi către iubire.

Tradiții și credințe și interpretare 

Una dintre cele mai importante interpretari ale filmului Encanto este calea către acceptarea familiei. Acest lucru se realizează prin călăuzirea lui Encantado, care este influențat de tradițiile și credințele sale. Acest film încorporează elemente de spiritualitate andine, elemente latino-americane, culturi tribale și influențe pozitive care sugerează ceea ce este considerat ca adevărat și bun. Prin aceasta, filmul sugerează că, indiferent de felul în care suntem crescuți, de modul în care încearcă să ne ocupe și de toate lucrurile noi care sunt adăugate pe parcurs, dragostea de familie nu poate fi niciodată întreruptă.

Inovatorii și viziunile bazate pe cultură 

Encanto este unic inovatoriu mai mult decat un film despre dragoste și acceptarea incondiționată a diferențelor. Îi asigură pe publicitate că toți suntem uniți într-o familie, trăind în pace și iubire. Filmul foloseste elemente patrimoniale culturale precum arta și muzica din America de Sud și face referire la tribul Nativo, inca neexplorat de peisajul științei. Ecranizarea aduce ceea ce este considerat ca particular al afecțiunii familiale, care în acest caz include și magia.

Clasificare pe IMDB și opinia criticilor 

Encanto a ajuns deja la IMDB cu o clasificare de 8,7/10, din partea auditoriului. Realizatorii sa remarcat pentru modul inovatoriu in care au combinat gluma calibrata și magie reala pentru a sprijini un mesaj incredibil de puternic despre acceptarea de sine și dragostea neconditionata. Criticii de filme sunt de acord ca acesta era un film interesant, bine facut și că aducea un mesaj fermecator și emotionant.

Encanto este un filmDisney adorabil si dulce, care ne prezintaemotionantele și aducem in prim plan mesajul dragostei si acceptarii inconditionate a diferentelor. Cu o piesă de coloana sonoră captivantă și viziuni culturale voce, Encanto – iesind intre filmele animate care se ridica in topul popularitatii și ne aminteste ca tot ce conteaza este dragostea. Un film veritabil care îți va topi inima si te va lasa sa iti dai seama de magia universului.

Editor Benton
Andreea este un editor cu experiență, specializată în editarea articolelor pentru diverse publicații și site-uri web, cu abilitatea de a îmbunătăți calitatea textelor, de a le face mai clare și mai ușor de înțeles pentru cititori. Cu o experiență vastă, Andreea scrie articole în diferite domenii de interes, de la jurnalism la tehnologie și la lifestyle.

Related Articles

Latest Articles