Dragoste, aventură și suspans: Cele mai bune cărți romantice de citit acum

Când vrei să te iți un răgaz de la zgomotele rutinare ale vieții cotidiene și să te cufunzi în paginile unei cărți, se poate dovedi uneori dificil alegerea. Există atâtea genuri și subgeneuri cum ar fi romanul criminal, detectivul, epic, fantezie încât este greu să obții răspunsul acela magic. Una dintre cele mai de dorit citiri este cărțile romantice care aduc, de regulă, arome de dragoste, aventură și suspans.

Dragostea, datorită volumului său imens de cărți, este una dintre cele mai mari binecuvântări în materie de literatură. Printre varietatea de titluri romantice prezentate, aceste cinci titluri trebuie neapărat să fie pe lista ta de cărți de citit.

  1. Photograph 51 de Anna Ziegler

Photograph 51 spune povestea lui Rosalind Franklin, cercetător britanic care a găsit buricele descoperirii ADN-ului în anii 1950. Bazându-se pe documentele reale, acest roman de dragoste adaugă ingredientele emoționale și tensiunii tale căutate.

  1. Telegrama de Amor de Madeline Stevens

Un roman de debut de Madeline Stevens, Telegrama de Amor explorează tematica violenței domestice. Pus în scenă în Frisco în anii 60, romanul se concentrează pe Alexandra, o fată căsătorită, slăbită, care recurge la eliberarea forțelor sale interioare folosind o combinație de sex, droguri și rock’n’roll.

  1. Adevărata iubire nu se poate thimbra. de Hanya Yanagihara

Mack – fata aruncată la moarte într-o baltă până la gleznă de vârstă – duce o viață terifiantă care îi transformă propriile perspective asupra vieții și a speranței. Această carte însuflețește în tine șansa de a trăi viața la maximum chiar și în fața adversității, lipsei de siguranță și a lipsei de dragoste.

  1. Drumul spre Eden de Julie Klassen

Această cartea regală afișează lumea pre-Victoriană în care bărbații sunt destinul și puterea și femeile dependente de ei. O tânără rămasă fără familie și fără mijloace de subzistență, este tentată să accepte propunerea unui duce dușman. Realizând că această propunere îi poate schimba traiul pe care și l-a imaginat, ea își face un plan de a bate persoanele care i-au schimbat traiul.

  1. Tomeul de aventură al lui Gulliver de Jonathan Swift

Folosindu-și ironia ca mijloc de a explora lumea și simțurile umane, romanul este considerat unul dintre cele mai frumoase și binecuvântate opere scrise vreodată. În această carte de aventuri și suspans, Gulliver călătorește prin regatele imaginate ale Lilliputiei, Brobdingnag și generarea Houyhnhnm în căutarea libertății și a fericirii.

Tipul de dragoste

Dragostea se manifestă în multe forme și există mai multe categorii de cărți care se concentrează pe tema dragostei. Iată câteva dintre cele mai populare tipuri de cărți romantice pe care le poți citi:

Dragoste contemporană: Cărțile romantice contemporane prezintă adesea romance moderne și relații într-o lume reală plină de distanțare socială, incertitudine, bariere emoționale și conflicte cu alte personaje.

Clasice: Clasicii romantismului se concentrază pe relații pe termen lung care experimentează procesul real de evoluție, conflict și reconciliere. Aceste cărți apar adesea în contexte regale și aristocratice.

Povestea de dragoste: Cărțile de dragoste se concentrează foarte mult pe relația principală și arată momentele frumoase ale unei relații – precum îndrăgostirile și dăruirile.

Dragoste de vacanță: Ele se plasează în medii exotice și se concentrează în principal pe scenarii de condimentare romantică care se dezvoltă ca rezultat al climei și locului. Acestea variază de la petrecutul însorit cu soare la explorat văi înzăpezite și se bazează adesea pe aventuri.

Fantatic: Romanele fantastice se concentrează adesea pe domenii magice și se bazează pe elemente ca dragostea mistică, vrăjitoria și celelalte elemente de magie.

Suspans romantic: Aceste cărți se concentrează adesea pe mister, intrigă și se avântă în lumea tenebrelor. Aceste cărți abordează subiecte precum crimele, subiectul vechiului testament sau magia neagră.

Editor Benton
Andreea este un editor cu experiență, specializată în editarea articolelor pentru diverse publicații și site-uri web, cu abilitatea de a îmbunătăți calitatea textelor, de a le face mai clare și mai ușor de înțeles pentru cititori. Cu o experiență vastă, Andreea scrie articole în diferite domenii de interes, de la jurnalism la tehnologie și la lifestyle.

Related Articles

Latest Articles