Descoperă cele mai populare jocuri de societate

Jocurile de societate sunt printre cele mai vechi pastime existente. De la jocurile cu carti ale lui Pharaon Egiptului pana la evenimentele complicate de profil ale conalelor regale, jocurile de societate sunt o parte importanta a istoriei si culturii umane. Jocurile ofera o modalitate de a socializa , diversifica ocaziile in familie si prietenii, sau de a mentine simturile in priza. 

In acest articol, vom descoperi cele mai populare jocuri de societate si ne vom concentra asupra diferitelor moduri in care va puteti bucura trupeste si intelectual de ele.

Cum te poti distra cu cele mai populare jocuri de societate?

Jocurile de societate sunt o modalitate excelenta de a te bucura de prezenta prietenilor sau de timpul petrecut in familie, lucru ce poate fi destul de greu, mai ales in prezent cand multi dintre noi au apasaturi si trasee aglomerate. Exista anumite jocuri cunoscute si populare intre cei de toate varstele, care sunt amuzante, dinamice si va permit sa petreceti seri distractive. Multe dintre aceste jocuri sunt traditiile care s-au transmis generatie in generatie, ceea ce le face sa fie si mai presante in aceasta era a jocurilor electronice.

Principalele jocuri de societate

Principalele jocuri de societate si care sunt foarte populare sunt urmatoarele:

 • Scrabble
 • Monopoly
 • Trivial Pursuit
 • Rummikub
 • Cards Against Humanity
 • Dominos
 • Code Names
 • Taboo
 • Settlers of Catan
 • Backgammon
 • Sequence

Scrabble

Scrabble este unul dintre cele mai clasice jocuri pe care-l putem gasi. Acesta poate fi jucat cu intre 2 si 4 persoane si are ca scop formarea cuvintelor pe baza a 15 piese cu silabe scrise pe ele, aceasta combinand scrisul cu strategia. Obiectivul jocului este de a obtine cele mai putine puncte cu ajutorul literelor , astfel castigand jocul.

Monopoly 

Monopoly este un joc de societate de strategie de razboi. Acesta consta in preluarea proprietatilor vizand runda viitoare si facand schimburi intre jucatori. Obiectivul acestui joc este presupun ca jucatorul sa preia cat mai multe case si sa creasca capitalul sau.  

Trivial Pursuit  

Trivial Pursuit este considerat unul dintre cele mai echilibrate jocuri de societate, considerandu-se a fi un joc de stratergie care se axeaza pe intrebari de cultura generala si care poate fi jucat intre 2 si 4 persoane. Acesta se bazeaza pe conceptul de „cere si raspuns corect”, presupunandu-se ca jucatorul sa raspunda la intrebari si sa obtina putine puncte fiind primul care ajunge pentru a desemna o piesa de piesa pe tabla, care simbolizeaza un triumf.  

Rummikub  

Rummikub este un joc de societate extrem de populat si cautat la nivel mondial. Acesta se bazeaza pe conceptul de peste si contine 104 piese marcate cu numere si litere produse din zaruri. Acesta aparut in secolul al 20-lea si este cu adevarat un amestec intre Rummy si Mahjong. Obiectivul jocului este ca fiecare jucator sa creeze serii ranite sau grupuri inaintea adversarilor.  

Cards Against Humanity  

Cards Against Humanity este considerat unul dintre cele mai amuzante si declasice jocuri de societate. Acesta poate fi jucat de 2- 16 jucatori si consta in completarea enunturilor incomplete. Obiectivul este ca fiecare participant sa completeze fragmentele cu cele mai amuzante cuvinte sau expresii, care face ca jocul sa fie atat distractive cat si amuzant.  

Dominos  

Dominos este considerat unul dintre cele mai vechi jocuri de societate, inventat acum 800 de ani din China. Acesta va invita sa va jucati cu 28 de piese cu si sezut formate din 2 patrate si altul dreptunghiular , care contine litere. Aceste piese vor deterimana pozitia pe care trebuie sa o ocupe piesa urmatoare in joc, astfel castigand sau pierzand jucatorul.  

Code Names  

Codenamesul este un joc de societate asupra spionajului care poate fi jucat intre 2-8 jucatori. Acesta consta in asocierea unor cuvinte mystery cu persoane sau obiecte. Aceasta este o combinatie intre realitatea foarte buna si imagina contenta, ajungandu-se la creativitatea moralitatii sau vorbindele si ascultatul faptelor.  

Taboo  

Taboo este considerat a fi un joc amuzant care poate fi jucat intre 3 si 8 jucatori. Acesta are ca scop sa castige echipa care devine prima care reuseste sa descrie cuvintele-cheie prin vorbe, fara a utiliza cuvintele taboo. Acestea sunt cuvintele-cheie din jurul careia se construie runda si se castiga runda prin descrierea cat mai speciala si diferit a ceea ce vrei sa spui.  

Settlers of Catan  

Settlers of Catan, sau numit si simplemente Catan, este un joc de socielate de strategie si trade-off care se bazeaza pe conceptul de dezvoltare si comert, invitandu-va sa jucati pana la 4 persoane pentru acest joc. De asemenea, acest joc se bazeaza pe ciliajul crescator si pe comert, pe trasee si pe constructia infrastructurii, dar, in esenta, jocul necesita diferite competente diplomatice pentru a fi castigat.  

Backgammon  

Backgammon este considerat un joc de societate de strategie, printre cele mai vandute jocuri de societate de la inceputul secolului XX. Acesta decoleaza din aceeasi serie de jocuri care au fundamentul din jocul Royal Game of Ur, care a aparut acum 5000 de ani in Mesopotamia. 

Editor Benton
Andreea este un editor cu experiență, specializată în editarea articolelor pentru diverse publicații și site-uri web, cu abilitatea de a îmbunătăți calitatea textelor, de a le face mai clare și mai ușor de înțeles pentru cititori. Cu o experiență vastă, Andreea scrie articole în diferite domenii de interes, de la jurnalism la tehnologie și la lifestyle.

Related Articles

Latest Articles