Bucură-te de deliciul sezonului cu prăjitura cu căpșuni: rețeta perfectă pentru un desert rafinat

Primăvara a fost întotdeauna anotimpul prăjiturilor bogate în culoare și arome. Cea mai delicioasă dintre prăjituri este, fără îndoială, prăjitura cu căpșuni. În acest articol vei descoperi totul despre deliciul sezonului: rețeta perfecționată pentru această prăjitură, lăudata și de unii dintre cei mai faimoși chefi, sfaturi de pregătire și ingrediente pentru ca tu să poți bucura de un desert perfect în sezonul multi-colorat.

Ce știi despre prăjitura cu căpșuni?

Prăjitura cu căpșuni este o prăjitură tare populară, ce are la bază o crustă de aluat foietaj, umplută cu o crema cremvoasă și acompaniată de o mulțime de căpșuni proaspete. Această prăjitură este fără doar și poate una dintre cele mai simple și mai plăcute rețete existente.

Cum este pregătită această delicatesă?

Ţineţi cont că pregătirea acestei prăjituri implică 3 elemente principale: crusta, crema şi căpşunile. Urmează instrucţiunile de mai jos pentru a prepara această umplutură ce va face deliciul culinar al sezonului printre prieteni şi familie.

Crusta

  1. Puneţi 300 gr de făină intr-o bol. Adăugaţi puţin sare şi 120 gr de unt topit. Amestecaţi până se omogenizează compoziţia.

  2. În amestec, adăugaţi 1 lingurita de scorţişoară și 2 grame de drojdie uscată.

  3. Adăugaţi 2 linguri de zahăr şi 1 lingură de vanilie.

  4. Turnaţi 1/2 cană de lapte călduţ în compoziţie. Folosiţi 1/2 cană de apă caldă, dacă doriţi crusta mai pufoasă.

  5. Amestecați cu o furculiţă

  6. Framantați bine aluatul și împărțiți-o in 2 bucăți egale.

  7. Fiecare bucată de aluat se trece prin mașina specială pentru foietaj și se așează într-o tavă rotundă de 35 cm diametru.

  8. Tăiaţi marginile aluatului de pe marginea tăvii și rămâne aproximativ 2cm mai sus

Crema

  1. Puneţi 250 ml lapte condensat și 2 ouă într-o oală și amestecaţi bine

  2. Adăugați o cană de iaurt și 6 linguri de făină

  3. Puneţi apoi compoziția pe foc mediu, amestecând încontinuu, pentru a se omogeniza

  4. Curățați și spălați căpșunile și tăiați-le quarter-uri

  5. Coaceţi căpșunile într-o tavă lăuntrică câte 5 minute și presarați stafide și puțin zahăr

  6. Turnați compoziţia de ouă și lapte condensat în tava ce conține căpșuni și stafide

  7. Puneţi tava în cuptorul preînclzit la 180⁰C și lasăţi-o acolo pentru 40-50 minute

  8. Verificaţi dacă este coaptă punând lama unei cuțite între crema și marginile tăvii. Dacă crema se îndepărtează de marginile tăvii, înseamnă că este coaptă.

  9. Scoateți tava din cuptor și presărați ciocolata rasă peste ea

Montarea și servirea prăjiturii

  1. Puneți crema de mascarpone pe o parte a aluatului și uniformizați.

  2. Așezați căpșunile coapte cu cremă peste crema de mascarpone și stropiți cu frisca înnebunitoare.

  3. Acoperiți prăjitura cu restul de aluat și apăsați delicat marginile.

  4. Ungeți suprafața cu un ou bătut și presărați zahăr.

  5. Puneți tava la cuptor pt aproximativ 35 de minute, sau până ce suprafața prăjiturii devine usor rumenită.

  6. Luați prăjitura din cuptor și lăsați să se răcească.

  7. Decorați prăjitura cu frisca delicioasă și căpșuni proaspete.

  8. Prăjitura cu căpșuni este gata de servit!

Sfaturi utile atunci când pregătiţi această prăjitură

Această prăjitură trebuie să conţină căpșuni proaspete pentru a avea un gust deosebit. Nu utilizați căpșuni congelate.

Diafana crustă a acestei prăjituri se obţine datorită aluatului pe care îl folosiţi. Se foloseşte aluat foietaj menit să împace inima tuturor participanţilor la masă.

Editor Benton
Andreea este un editor cu experiență, specializată în editarea articolelor pentru diverse publicații și site-uri web, cu abilitatea de a îmbunătăți calitatea textelor, de a le face mai clare și mai ușor de înțeles pentru cititori. Cu o experiență vastă, Andreea scrie articole în diferite domenii de interes, de la jurnalism la tehnologie și la lifestyle.

Related Articles

Latest Articles