Anthony Hopkins – o carieră impresionantă, o viață tumultuoasă

Anthony Hopkins – o carieră impresionantă, o viață tumultuoasă!

După mai bine de cinci decenii de carieră, actorul britanic Anthony Hopkins este în continuare unul dintre cei mai respectați actori scenei mondiale. Acesta a jucat în producții de înaltă calitate și a primit atât numeroase premii cât și o nominalizare la Oscar pentru rolul său din filmul The Silence of the Lambs. La această înălțime a carierei sale, Anthony Hopkins a traversat o mulțime de încercări și lupte căutând mereu căi de a se mântui și a primi mângâiere pentru sufletul său. Acesta este un portret al vieții și carierei lui Anthony Hopkins, un om care și-a revenit dintr-o situație foarte complicată și a devenit unul dintre cei mai mari actori din lume.

Calea spre celebritate

Anthony Hopkins s-a născut pe 31 decembrie 1937 și a crescut în Conwy, Wales. Încă din copilărie a fost atras de artă și a început cursuri de teatru încă din școala primară. Hopkins a avut o carieră crescând în teatru pe scena Off-Broadway și, în 1963, a debutat la Royal National Theatre din London. Acest eveniment l-a făcut remarcat, iar după ce a prezentat un rol co-protagonist într-un spectacol de televiziune din 1971, această întâmplare i-a schimbat cariera. O altă performanță remarcabilă a venit în anul 1974 din partea dramei Iguană, primind premiul British Academy Awards pentru actorul în rol principal.

Holopazz

De-a lungul vieții sale, Hopkins a trăit-o în feluri pe care mulți dintre actorii săi prieteni nu le-au încercat vreodată. În 1979, el a fost diagnosticat cu boala bipolară și au urmat o mulțime de depresii care l-au afectat în anii culminanți ai carierei sale. La un moment dat, actorul era pe cale să aibă o recădere și, ceea ce a adus o mare schimbare în viața sa, a fost renunțarea definitivă la consumul de alcool. Acest lucru a schimbat și carierea sa; Hopkins a făcut unele dintre cele mai bune producții ale sale în următorii ani și a primit una dintre cele mai prestigioase nominalizări la Oscar, în filmul Silence of the Lambs.

Premii și recunoaștere

Anthony Hopkins a primit de-a lungul carierei sale o mulțime de premii și distincții. Primul sau premiu a venit după rolul său din filmul Iguană din 1974, când a câștigat premiul British Academy Awards. Hopkins a primit și două nominalizări la Oscar, prima fiind pentru filmul The Elephant Man și anul următor pentru largiicaiul 91, când a câștigat. De asemenea, a mai primit premiul Emmy pentru King Lear (2018) și a mai primit și două premii pentru cel mai bun actor în rol principal: premiul Golden Globes pentru Nixon (1995) și premiul Emmy pentru The Bunker (2001).

Una dintre cele mai mari realizări ale carierei sale este faptul că a fost numit cetățean de onoare al Conwy-ului natal, iar în anul 2001 a primit titlul de Cavaler in ordinul regal al Casei în semn de recunoaștere pentru munca sa în industria filmului și teatrului.

Celebrul rol de Hannibal Lecter

Cele mai cunoscute producții ale lui Anthony Hopkins sunt fără îndoială seriafilme The Silence of the Lambs (1991) și Hannibal (2001). Acestea au fost producții de top ale anilor 1990, care au devenit rapid culturi în lumea filmului. Aceste două filme au fost importante în cariera lui Anthony, care a primit o nominalizare la Oscar pentru rolul său din filmul The Silence of the Lambs și a câștigat premiul Best Actor și Best Movie la un festival de film independent englez.

Cu acest rol, Hopkins se consideră unul dintre puținii actori din industria cinematografică care au primit șansa de a durerii una dintre cele mai iconice povești ale anilor 1990. Au urmat apoi alte multe producții extrem de bune, în care a jucat sau a produit, și imaginile Hannibal Lecter s-au înrădăcinat în cultura generală. Hopkins susține că acest rol l-a ajutat să înțeleagă mai bine cariera sa și a devenit un actor recunoscut la nivel mondial.

Ultima prezență în filme

După mai bine de o jumătate de secol de carieră, Anthony Hopkins pare fără oprire. Acesta a avut numeroase apariții recente în filme și seriale de televiziune. În 2019, Hopkins a jucat alături de Jude Law și Ed Harris în filmul The Voyeur’s Tale și în același an a avut premiera serialului de televiziune The Two Popes, în care joacă alături de Jonathan Pryce și Luis Gnecco.

De asemenea, actorul a mai avut apariții în producții precum Thor: The Dark World, Transformers: The Last Knight și Westworld. Cu toate acestea, unul dintre cele mai recente și mai remarcabile roluri ale sale a fost în filmul The Father, unde joacă alături de Olivia Colman. Acest film a primit reacții pozitive, iar Anthony a primit o nominalizare la premiile Oscar și Globul de Aur pentru actorul în rol principal.

Editor Benton
Andreea este un editor cu experiență, specializată în editarea articolelor pentru diverse publicații și site-uri web, cu abilitatea de a îmbunătăți calitatea textelor, de a le face mai clare și mai ușor de înțeles pentru cititori. Cu o experiență vastă, Andreea scrie articole în diferite domenii de interes, de la jurnalism la tehnologie și la lifestyle.

Related Articles

Latest Articles