Agatha Christie: Cele mai bune romane polițiste ale celebrei autoare britanice

Agatha Christie (1890–1976) a fost o scriitoare britanică renumită, cunoscută mai ales pentru romanele sale polițiste. Cele mai cunoscute opere ale sale sunt celelalte romane ale amiralului Henri Poirot și ale d-nei Marple. Din cei 80 de romane și peste 20 de piese de teatru scrise de Agatha Christie, iată câteva care merită citite.

I. “Trei suntit de liturghie”

“Trei suntit de liturghie” este primul roman scris de Agatha Christie, publicat în 1920. Acest torent de trădare și înșelăciune prezintă viața dificilă pe care o trăiesc diferiți ofițeri și soldați înarmate pe frontul Europei de Est în Primul Război Mondial. Acest roman a fost câștigătorul premiului Edgar și unul dintre cei mai bogați din operele lui Agatha Christie.

II. “Trenul murdar al lui Orient Express”

“Trenul murdar al lui Orient Express” a fost publicat în 1934 și este cea mai cunoscută carte a scriitoarei. Acest roman oferă oportunitatea cititorilor să urmărească mișcarea comoarilor create de către amiralul Henri Poirot, detectivescul belgian. Acest roman aduce în prim-plan mistere, intrigi și înșelăciuni pe care le dezleagă Poirot pentru a rezolva cazul.

III. “Cinnabarul lui Morris’

“Cinnabarul lui Morris” este un roman publicat în 1945 și este scris în jurul personajului d-nei Marple, un detectiv ale cărui abilități psihologice și citirea oamenilor sunt de neegalat. Acest roman prezintă o crimă misterioasă care implică un politician britanic. D-na Marple investighează cazul și folosește analizele sale dure, dar inimaginabile ale caracterului, pentru a rezolva cazul.

IV. “Misterul Negrei Muscate”

“Misterul Negrei Muscate” este unul dintre romanele de deznodământ surprinzător ale lui Agatha Christie. Acest roman a fost publicat în 1939 și detailiază un caz de ucidere în care o matură și șic poartă-deschisă găzduită de amiralul Henri Poirot. Din momentul în care este angajat pentru acest caz, El începe munca de investigare și abilitățile sale de detectiv inegalabile și de deznodământ inteligent sunt folosite pentru a rezolva cazul.

V. “Lunile șoarecelui”

“Lunile șoarecelui” este unul dintre ultimele romane ale lui Agatha Christie publicate în 1976, și este bine cunoscut pentru temele sale academice, obsesii maturale și nu în ultimul rând pentru personajul dinamic al d-nei Marple care încearcă să rezolve cazul. Acest Waspish roman plin de energie și suspans vorbește despre o crimă care îi implică pe toți oaspeții unei case de studiu.

VI. “Mackenzie Tumului”

Această carte a fost publicată în 1961 și se concentrează pe viața lui Amanda Brewis, o fată tânără care se mută în Tumului spinos din Scoția. Ea descoperă tainele și misterului care se ascunde în această zonă. Cartea conține elemente interesante și încântătoare pe care autorul le prezintă readership-ului.

VII. “Din zece în zece”

“Din zece în zece” a fost publicat în 1964 și face parte din seria lui Poirot. Această carte se concentrează pe crima misterioasă care se întâmplă la bordul unei nave de linie, unde pasagerii sunt uciși la 10 minute după miezul nopții. Amiralul Poirot rezolvă acest caz bizar și surprinzător, trecând printr-o serie de acuzații și potențialilor suspectați.

VIII. “Modelul assassinat”

“Modelul Assassinat” a fost publicat în 1944 și se învârte în jurul cazului unei crime misterioase petrecut într-o galerie de artă din Londra. Amiralul Poirot investighează această crimă și se luptă cu un teribil suspect: un bărbat cu fața curată și al cărui motiv pentru crimă este indecipherabil.

IX. “Misterul Albăstrei”

“Misterul Albăstrei” este unul dintre cele mai bune romane ale lui Agatha Christie publicate în 1928. Acest roman se învârte în jurul tulburărilor din surdina, un club secret care se întâlnește lunar pentru a juca jocuri de cărți. Într-una dintre reuniuni, membrii găsesc unul dintre ei asasinat și amiralul Poirot sunt aduși pentru a investiga.

X. “Miscarea Peri”

“Miscarea Peri” a fost publicat în 1972 și se învârte în jurul personajului lui Poirot care investighează o buclă închisă de omoruri și conspirații la domiciliul unei familii bogate. Acest roman prezintă controversatul și artisticul mod al lui Poirot de a înțelege modul în care s-a produs crima și cum a fost comisă.

Editor Benton
Andreea este un editor cu experiență, specializată în editarea articolelor pentru diverse publicații și site-uri web, cu abilitatea de a îmbunătăți calitatea textelor, de a le face mai clare și mai ușor de înțeles pentru cititori. Cu o experiență vastă, Andreea scrie articole în diferite domenii de interes, de la jurnalism la tehnologie și la lifestyle.

Related Articles

Latest Articles